неділя, 28 червня 2015 18:34

Путін на лопаті, то ж Росія скоро стане іншою - коваль створив лопату-путінку
10

Фото: Микола Марченко

Із 22 по 27 червня в Опішні на Полтавщині провели національний фестиваль ковальського мистецтва "ВакулаФЕСТ-2015".

На нього приїхали ковалі із різних куточків України. Фестиваль організували вже вп'яте. Тематика виробів в порівнянні із попередніми роками змінилася. Більше стало шедеврів із заліза, що уособлюють образи миру та війни. Навіть з'явилися витвори мистецтва із гільз гарматних та танкових снарядів.

Багатьох відвідувачів та й туристів із-за кордону привабила лопата з викуваним написом "Путін ла-ла-ла". Іноді навіть з'являлися черги бажаючих, щоб сфотографуватися біля цієї лопати.

"Я людина, яка не любить Путіна, але нормально ставиться до росіян. Я сам російськомовний. У Росії маю багато друзів, але на даний момент вони настільки зомбовані своїм телебаченням, що вважають нас фашистами. Ті друзі, які приїздять, їх не можна ні в чому переконати. Побував у різних куточках України. У Західну Україну їзджу. Там чудові, доброзичливі люди",– розповідає російською автор лопати-путінки Едуард Науменко, коваль із Сум.

Говорить, у свій час викував хрест із написом "Партія регіонів". Це було тоді, коли обвісили податками пенсіонерів, яким і так жити не було на що. Пройшов у Сумах мітинг незадоволених і цей хрест забили в землю перед міськрадою. Але на другий день його вже там не було. Хтось прибрав. Але "Партія регіонів" також недовго побула при владі. Сподівається, і з "Єдиною Росією" та Путіним буде те саме.

Ось лопату розглядають кілька чоловіків та жінка.

"Путін на лопаті, то ж Росія скоро стане іншою",– каже один із чоловіків своїй супутниці.

Навіть дощ, що періодично накрапав, не зупиняв шанувальників ковальського мистецтва від споглядання того, як народжуються в умілих руках майстрів шедеври мистецтва.

Гран-прі журі присудило ковалю Володимиру Вишневецькому із Полтави за роботу "МОДУЛЬ УНІВЕРСУМ"

А львів'янин Мар'ян Калічак отримав 1 місце у номінаціях "Символ оновленої України" та "Гармонія буття" за роботи "Єдність вільних птахів" та "Хаос і Логос".

Зараз ви читаєте новину «Путін на лопаті, то ж Росія скоро стане іншою - коваль створив лопату-путінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути