понеділок, 09 грудня 2013 11:04

Путін ліквідував інформагенство "РИА Новости" та створив нове на чолі з Кисельовим

Путін ліквідував інформагенство "РИА Новости" та створив нове на чолі з Кисельовим
Фото: lenta.ru

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про ліквідацію інформаційного агентства РІА Новини. На базі РИА Новости буде створено "Міжнародне інформаційне агентство"Росія сьогодні", гендиректором якого призначено ведучого телеканалу "Росія 1"Дмитро Кисельов, він скандально прославився далеко за межами Росії.

Згідно з указом, генеральний директор "Росії сьогодні" призначається і звільняється з посади президентом. Як випливає з опублікованого Кремлем документу, основним напрямком діяльності "Росії сьогодні" стане освітлення за кордоном державної політики Російської Федерації та російської суспільного життя.

РИА Новости - медіахолдинг з 70-річною історією, в який входять: мультимедійне Російське агентство міжнародної інформації, агентство економічної інформації ПРАЙМ, Російське агентство правової та судової інформації (РАПСІ), агентство спортивних новин Р-Спорт, універсальне рейтингове агентство РІА Рейтинг, видавничий дім "Московские новости", що випускає газети російською та англійською мовами, мережа мультимедійних прес-центрів у Росії і за кордоном, а також більше 40 інформаційних інтернет-ресурсів 22-ма мовами.

Як відомо, Кисельов веде пропагандистську передачу на державному телеканалі "Росія 1", в якій в останні місяці виходять необ'єктивні сюжети про події в Україні. Так, в останній передачі минулої неділі він сфальсифікував хронологію подій (ВІДЕО), заявивши, що розгін Євромайдану стався вже після провокацій на Банковій.

Зараз ви читаєте новину «Путін ліквідував інформагенство "РИА Новости" та створив нове на чолі з Кисельовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути