четвер, 23 січня 2014 14:23

Провайдери не отримували вказівок відключати інтернет і телебачення - ІнАУ

Провайдери не отримували вказівок відключати інтернет і телебачення - ІнАУ
Інтернет асоціація спростовує чутки про масове відключення інтернету. Фото: lenta-ua.net

Інтернет асоціація України (ІнАУ) не підтверджує інформацією про наявність листів провайдерам про підготовку до тимчасового відключення.

Про це йдеться у заяві асоціації.

ІнАУ звернулося до суб'єктів господарювання у сфері телекомунікацій чітко дотримуватися вимог законодавства України та не порушувати законного права споживачів на вільний доступ до телекомунікаційних послуг.

"Ми вимагаємо від представників органів державної влади і місцевого самоврядування безумовного забезпечення конституційних прав громадян на доступ до інформації та виконання встановленого законодавством обов'язку щодо створення сприятливих умов для функціонування телекомунікаційних мереж загального користування і повноцінного надання телекомунікаційних послуг, в також прийняття всіх необхідних заходів щодо попередження пошкоджень і незаконних втручань у роботу телекомунікаційних мереж", - зазначено у заяві.

Увечері 22 січня у соціальних мережах та деяких ЗМІ була розповсюджена інформація щодо отримання інтернет-провайдерами листів про підготовку до тимчасового відключення інтернет-шлюзів, точок доступу, станцій стільникового зв'язку, телевізійних і радіоканалів крім "Першого національного" та "Першої програми радіо", а також фіксованого зв'язку крім номерів екстрених служб. Разом з тим були повідомлення про перебої у роботі деяких телекомунікаційних мереж, а також про відключення телеканалів (зокрема, були заяви про відключення 5-го ТВ-каналу в мережах компаній, які використовують бренд "Тріолан").

Зараз ви читаєте новину «Провайдери не отримували вказівок відключати інтернет і телебачення - ІнАУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути