вівторок, 17 липня 2012 17:08

Проти журналіста, який опублікував фото "мінських ведмедиків", порушили справу

Редактор сайту Belarusian News Photos Антон Суряпін, якого білоруські силовики затримали після обшуку минулого тижня у справі про "плюшевих ведмедів", підозрюється в "пособництві незаконному перетинанню кордону" (ст. 371 Кримінального кодексу Білорусі). Про це повідомляє видання "Салідарнасць".

  Публікація фото дискредитувала білоруську владу
Публікація фото дискредитувала білоруську владу

Термін утримання Суряпіна під вартою продовжений на 10 діб. Батьки фотографа, який знаходиться в ізоляторі КДБ Білорусії, вже найняли йому адвоката. Офіційні звинувачення хлопцеві поки не пред'явлені. За відомостями сайту "Хартія'97", за аналогічним звинуваченням був затриманий Сергій Башаміров, який нібито займався здачею квартир в оренду. Ймовірно, шведи, які брали участь в "плюшевому бомбардуванні" і підстраховували пілотів із землі, зверталися до нього або знімали у нього житло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Мінську люди несуть до будинків розстріляних свічки та квіти

4 липня літак зі шведськими пілотами скинув над Мінськом сотні плюшевих ведмедів з прикріпленими до них гаслами на підтримку свободи слова. За твердженням Belarusian News Photos (BNP.by), фотографії плюшевих ведмедиків, що десантували зі шведського літака, на адресу редакції надіслала людина не з Мінська, яка побажала залишитися анонімною.

  Ведмедики виявилися "інформативними"
Ведмедики виявилися "інформативними"

Відповідальність за акцію взяло на себе шведське рекламне агентство Studio Total, яке у минулому не раз організовувало подібні перформанси. На підтвердження цього факту засновник агентства, один з організаторів акції Пер Кромвелл, виклав кілька відеороликів про те, як проходила акція, у своєму акаунті на YouTube. Один із записів було відзнято в Івенці Мінської області. Жителі Івенця підтвердили, що дійсно бачили пролітаючий літак і скинутих з нього ведмедиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі заборонили плескати в долоні

Пізніше білоруське міністерство оборони оголосило, що "несанкціонований політ над територією Білорусі іноземного авіаційного засобу" був насправді "грубо сфабрикованою провокацією".

  Текст листівок, занесених "десантом"
Текст листівок, занесених "десантом"

Зараз ви читаєте новину «Проти журналіста, який опублікував фото "мінських ведмедиків", порушили справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути