понеділок, 12 вересня 2016 08:28

Проти фонду Катерини Ющенко завели кримінальну справу
5

Проект майбутньої лікарні

Дружина екс-президента Віктора Ющенка – Катерина повідомила про порушення кримінальної справи проти її фонду. Про це вона написала на сторінці у "Фейсбуці".

"Ми недобудували лікарню через численні політичні, бюрократичні та інші причини. Ми неодноразово звітували щодо збору і використання благодійних коштів. На проект було зібрано 100 мільйонів гривень, а витрачено на його реалізацію – 170 мільйонів. Кошти і нараховані на них відсотки були вкладені у розробку архітектурного проекту, підготовку земельної ділянки до будівництва, організацію стажування за кордоном для сотень українських медиків", - написала Катерина Ющенко.

Ющенко також зазначила, що за останні 5 років її фонд придбав для українських лікарень багато сучасного обладнання.

"Мій фонд постійно зазнає нападок через те, що велика лікарня досі не створена. Левова частка тих, хто цькує нас, – це люди, які не дали на лікарню ні копійки. Вони ненавидять нашу родину або "діячі", які хочуть заробити на цій темі додатковий політичний капітал. За минулі 5 років ми пережили 14 перевірок – це були СБУ, КРУ, Генеральна прокуратура, Податкова адміністрація, міліція. Жодна з перевірок не виявила нічого протизаконного у діях нашого фонду, жоден зі слідчих не знайшов навіть натяк на розкрадання, привласнення, нецільове використання зібраних благодійних коштів.

Тепер проти нас знову відкрито справу. Цього разу кримінальне провадження", - написала Катерина Ющенко.

Кримінальне провадження розпочали через начебто непрозорість використання благодійних внесків. Ющенко також зауважила, що позивач – організація з явним сепаратистським нахилом.

"Ця організація називається "Громадська безпека та розвиток". Вона зареєстрована у листопаді 2015 року у місті Херсон. Раніше це об'єднання мало назву "Нове слов'янське покоління". Його представляють відкриті сепаратисти, які кілька років тому хотіли створити сепаратистську "Херсонську народну республіку", - написала Ющенко.

Нагадаємо, На початку свого президентства Ющенко вирішив створити інноваційний Всеукраїнський центр охорони здоров'я матері і дитини – "Дитячу лікарню майбутнього" – з можливістю лікувати 250 дітей одночасно. У грудні 2005-го президент видав указ про створення такого центру. У вересні наступного року Катерина Ющенко зареєструвала благодійний фонд "Дитяча лікарня майбутнього", який мав залучити до створення проекту кошти благодійників та іноземних інвесторів.

Потужна рекламна кампанія завершилася телемарафоном у грудні 2006-го, під час якого пересічні українці перераховували фонду sms-ками по 5 гривень, що на той час дорівнювало 1 долару.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Москаль вказав на зв'язок Ющенка з чорною касою "регіоналів"

Зараз ви читаєте новину «Проти фонду Катерини Ющенко завели кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути