вівторок, 28 січня 2014 12:19

Зникла донецька журналістка знайшлася в іншому місті - тітушки "рвуть"
20

Катерина Жемчужникова
Фото: Фото: Тетяна Заровна
Артур Шевцов

Зниклі напередодні активісти Донецького Євромайдану Катерина Жемчужникова і Артур Шевцов виїхали за межі Донецька.Про це вони розповіли по телефону кореспондентові Gazeta.ua. Як повідомлялося раніше, журналістка Порталу неполітичних новин Катерина Жемчужникова вийшла на зв'язок учора в 19.24. До неї змогла додзвонитися редакція. Перед цим більше 7 годин з Катериною та Артуром Шевцовим не було зв'язку.

Останній раз Катерину і Артура бачили разом в районі Донецького студгородка. Це було близько 12.00. Дівчина повідомила в редакцію, що має проблеми, але пообіцяла з'явитися незабаром. Практично відразу після цього телефони Шевцова і Жемчужниковой виявилися вимкнені.

Останні дні за Катериною Жемчужниковою було стеження. Вона отримувала смс з погрозами. А учора невідомі чоловіки приїжджали до неї додому в її відсутність. Де зараз знаходяться голова донецької ВО "Свобода" Артур Шевцов та Катерина Жемчужникова - на цю тему вони відмовляються говорити, побоюючись за свої життя та здоров'я.

Як журналіст і активіст Катерина останні дні піддавалася жорсткому натиску з боку кримінальних антимайданівців з м. Горлівки, які перетворилися на захисників Донецької обласної державної адміністрації.

"Я не ділю журналістів на хороших і поганих, своїх і чужих і всіляко сприятиму пресі", - сказав Андрій Шишацький учора, коментуючи звернення до нього групи журналістів, в якому говориться про загрози.

На ім'я губернатора прийшов відкритий лист журналістів, в якому висловлена стурбованість фактами персонального переслідування кореспондентів всеукраїнських телеканалів і видань.

Чільник Донецького регіону гарантував, що усі журналісти можуть безперешкодно виконувати свої професійні обов'язки.

У листі журналістів говориться про цькування колег з "5 каналу" і телеканалу "1+1" з боку невідомих: "На останніх акціях ми відмічаємо агресивні випади у бік знімальних груп з боку молодих людей спортивної зовнішності. Висловлюються загрози в їх адресу в соціальних мережах. Працюючи упродовж довгих років плече до плеча, стверджуємо, що вони ніколи не опускалися до провокацій. Просимо, в превентивних цілях, на час політичної кризи, забезпечити нашим колегам особисту безпеку і безпеку їх сім'ям".

"Увесь останній тиждень, після того, як до нас стали приїжджати прибічники президента з Горлівки, спостерігається ця тенденція - називають нас провокаторами, продажними журналістами, вимагають щось в нецензурній  і агресивній формі, звинувачують наш канал у всьому, що відбувається в країні. Це стало нестерпно. Обіцяють розірвати на частини, плюнути в обличчя. Відчуття, що людей спеціально накручують. Часто підходять представники вірменської організації, які не церемонитимуться. Обстановка так розжарилася, що неможливо працювати", - розповіла журналіст "5 каналу" Юлія Божко.

"Я помічала цькування. А потім була одіозна стаття на сайті "Горлівська правда", націлена проти колег, в коментарях під нею звучать заклики розправи. Тому я і запропонувала написати цей лист - сподіваючись, що така паперова парасолька якось допоможе колегам", - говорить ініціатор звернення Ірина Ісаченко, кореспондент ТК "Інтер" в Донецькій області.

Раніше Катерина Жемчужникова написала заяву у Ворошиловський райвідділ МВС Донецька про перешкоджання своїй законної професійної діяльності з боку супротивників Євромайдану. Подібна заява була подана також і журналістом "Газети по-українськи". У цій заяві вказана людина, яка перешкоджає роботі журналістів особисто та організовує групове цькування. Це голова вірменської діаспори Донецької області Гагик Агавелян.

Після нападу титушек на мирний мітинг евромайданівців в день Соборності від молодиків в спортивних костюмах постраждали 13 людей. При цьому міліція на заклики про допомогу практично не реагувала. За метання яєць і фарби в журналістів були затримані двоє титушок. Проте, вже наступного дня цих спортсменів можна було бачити в числі учасників нових агресивних акцій.

Зараз ви читаєте новину «Зникла донецька журналістка знайшлася в іншому місті - тітушки "рвуть"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути