понеділок, 27 січня 2014 16:29

Під Донецькою ОДА шахтарі та тітушки чекають "Правий сектор" і Кличка
15

Фото: Фото: "ОстроВ" та "Новости Донбасса"

Вже більше 30 автобусів з захисниками Донецької облдержадміністрації знаходяться біля цього будинку, чекаючи початку якогось штурму. У числі захисників влади - шахтарі. У тому числі об'єднання "Червоноармійськвугілля". Так само поблизу гуляють спортивні хлопці, особи яких впізнавані після подій останніх днів. Ці чоловіки безчинствували в центрі Донецька під час мирних акцій Донецького євромайдану і висловлювали агресію на адресу журналістів, починаючи з 19 січня. "Своїх" вони впізнають за георгіївським стрічкам, білими і червоними пов'язками на рукавах.

Серед автобусів з захисниками облдержадміністрації знаходиться автобус, який журналісти сфотографували напередодні - тоді в ньому лежали бейсбольні біти. Саме з нього виходили чоловіки, які влаштовували сутички між собою біля пам'ятника Шевченку в неділю. До речі, після організованого нападу тітушек на мирний мітинг Євромайдану в День Соборності серед автобусів, в яких прибували спортсмени, був помічений автобус об'єднання "Торезантрацит".

Близько сотні тітушок знаходяться зараз в будівлі Донецького обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації органів державної влади. Надходить інформація, що тітушки зайняли і прилеглі до будівлі ОДА. Так, наприклад, з "чорного ходу бібліотеки ім. Крупської (будівля розташована в 50 метрах від ОДА) увійшло близько ста тітушок.

У самій будівлі облдержадміністрації чергують співробітники "Беркута" та міліція. Щитами, касками, кийками і бронежилетами забезпечені співробітники МВС, які по тривозі зібрані у будівлі ОДА і міськради.

Шахтарі, які чергують у районі ОДА, пояснюють, що очікується прибуття радикалів з інших регіонів під керівництвом Віталія Кличка. Всі шахтарі - працівники державних вугільних підприємств. Вони забезпечені касками. До їх послуг встановлені біотуалети.

Активно поширюється інформація про те, що готується штурм за участю бойовиків "Правого сектора" євромайдана. Городяни, які підтримують ПР, переконані, що озброєні бітами люди, яких зараз легко можна зустріти в центрі Донецька - це не місцеві спортсмени, а приїжджі з Києва та Львова.

Активісти Донецького Євромайдана вирішили припинити проведення будь-яких мітингів, боючись стати жертвами агресії тітушок або перетворитися на "радикалів і штурмовщиків".

За неофіційними даними, у Донецьк з Донецької та Луганської областей завезені і розселені в гуртожитках близько тисячі кримінальних елементів, чиє завдання не тільки захищати адмінбудівлі, але й імітувати радикальних прихильників Євромайдану. Напередодні була розіграна саме така інсценізація. 26 січня під час мітингу в підтримку президента тітушки очікували зустрічі з місцевими ультрас, які підтримали Євромайдан. Але євромайданівці переконали футбольних фанатів відмовитися від участі в мітингу. У відсутність реального супротивника, тітушки влаштували бійку між собою, розділившись на "захисників Донбасу" і "провокаторів".

При цьому один з них вдарив ногою по голові літнього прихильника ПР, який прийшов на мітинг з волі серця. А так само один з ініціаторів ненавмисно зачепив битою по голові свого товариша. У постраждалій людині був пізнаний спортсмен з Авдіївки на ім'я Давид. Його першими словами після удару були: "Братани, за що - я ж свій!". Він зізнався, що був найнятий.

Так само в неділю агресивні прихильники президента ганялися з бітами за перехожими по центральній вулиці Донецька. Їх метою стали троє юнаків, які знімали те, що відбувається на мобільні телефони.

Сьогодні секретар Донецької міськради Сергій Богачов заявив, що за його даними - близько 700 бойовиків Майдану на кількох автобусах і автомобілях направляються в Донецьку область для проведення масових безпорядків і штурму.

"Прошу жителів Донецька і області не піддаватися на провокації, уникати участі в можливих конфліктах. Підкреслюю, що на вулицях міста крім посилених нарядів міліції, ведеться додаткове патрулювання добровільних козаків і ветеранів Афганської війни. Міська рада головним завданням ставить охорону громадського порядку і підтримання життєдіяльності міста", - сказав Сергій Богачов.

Про можливі провокації донеччан і попередив міський голова Олександр Лук'янченко. Партія регіонів відкрила запис у добровільні народні дружини формуються з числа своїх прихильників. Голова Донецької ОДА Андрій Шишацький заявив про те, що спроби "гастролерів" дестабілізувати обстановку в регіоні, не знаходять підтримки у місцевих жителів. Напередодні ввечері під стінами Донецької обласної державної адміністрації мітингували близько 100 спортсменів та інших прихильників влади з плакатами: "Ні фашизму".

Зараз ви читаєте новину «Під Донецькою ОДА шахтарі та тітушки чекають "Правий сектор" і Кличка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути