понеділок, 17 жовтня 2016 16:34

Прокуратура "заарештувала" 20 тис. жителів міста

Близько трьох тисяч мешканців Бучі взяли участь у народному віче з вимогою припинити тероризувати територіальну громаду міста. Бучанці виступили проти незаконних дій Генпрокуратури, яка наклала арешт на 890 га міста, на яких побудовані будинки, садочки та школи, повідомляє Forum.

Міський голова Анатолій Федорук, виступаючи перед городянами, наголосив, що зараз у Бучі ведеться наступ на місцеве самоврядування та інтереси громади, адже кожного, хто володіє у місті земельною ділянкою чи будинком, можуть позбавити їхнього майна.

"Постійна, понад 20 років, спекуляція, що Буча, де люди живуть у будинках з 1906 року, – ліс першої категорії, а відтак частина міста Бучі розміщена за межами Бучі, в подальшому неприпустима", – сказав мер і пообіцяв бучанцям відстояти їхню позицію та право спокійно жити і працювати у своєму місті.

За словами мера, до категорії лісу першої категорії працівники прокуратури віднесли дитячі садочки, школи, вищий навчальний заклад, лікарні та кладовища. Зокрема, на цій території функціонують 4 школи, гімназія, 4 дитсадки, 1 вищий навчальний заклад, центр позашкільної роботи. Також на ній розташовані лікарня, дитяча та доросла поліклініки, рентген-кабінет, адміністративна будівля органу місцевого самоврядування, 2 кладовища. На цій території живуть понад 20 тис. жителів міста - більше, ніж на всій іншій території Бучі.

 

На віче городяни підтримали міського голову та звернулися до генпрокурора Юрія Луценка з вимогою прозорого та неупередженого розгляду справи про землевідведення в Бучі. В іншому разі люди готові захищати права територіальної громади всіма доступними конституційними методами, включаючи пікетування органів влади та прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура "заарештувала" 20 тис. жителів міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути