понеділок, 05 серпня 2013 18:22

Працівників фабрик "Рошен" відправили у відпустки

Працівників фабрик "Рошен" відправили у відпустки
Фото: kor.gov.ua

Після заборони Росією ввозити на їх територію солодощі фабрики "Рошен" виробництво скоротилось. За словами працівників фабрики, більшість вимушені були піти у відпустки.

"Якщо раніше не відпускали навіть у планову відпустку, то тепер всіх відправили. Хто вже відгуляв, взяв за свій рахунок. Основним нашим споживачем була Росія. А тепер не знаємо, що далі буде", - хвилювались вони.

Як повідомляє Gazeta.ua директор Вінницької кондитерської корпорації "Рошен" Олександр Білик, зараз усі бажаючі працівники взяли відпустки.

"Раніше було навіть, що викликали з відпусток, якщо спеціалістів не вистачало. Тепер й за свій рахунок пару днів можна взяти. Із майже 2 тисяч працівників у планових відпустках знаходяться 300-400 людей. Зараз упаковки з етикетками для цукерок, що мали попасти на російський ринок, просто стоять. Тому розробляємо нову виробничу програму, щоб реорганізувати виробництво. Давно таке планували, але ніяк руки не доходили. Нам потрібно переформатувати систему виробництва, переорієнтуватись на інші ринки", - сказав він.

Оприлюднити цю програму мають через 1-1,5 місяці.

"Далі будемо бачити, чи потрібно буде проводити скорочення на фабриці. Є підстави для цього. Щороку восени ми набирали 200-300 робітників на пакування новорічних подарунків. Цього року, напевне, обійдемось своїми силами", - зауважив Олександр Олексійович.

З вінницьких фабрик 22 % усього експорту йшло на Росію.

Зараз ви читаєте новину «Працівників фабрик "Рошен" відправили у відпустки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

173

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути