понеділок, 21 липня 2014 20:47

Поїзд зі загиблими в авіакатастрофі відправився з Тореза до Харкова - Гройсман

Поїзд зі загиблими в авіакатастрофі відправився з Тореза до Харкова - Гройсман
Фото: korrespondent.net

Потяг з тілами загиблих в результаті катастрофи літака "Малайзійських авіаліній" почав рух у напрямку Харкова через Донецьк. Про це доповів голова державної комісії з розслідування причин катастрофи літака "Боїнг-777", віце-прем'єр-міністр Володимир Гройсман президенту України Петру Порошенку.

Як повідомляє прес-служба президента України, Порошенко віддав наказ Збройним силам прийняти всі необхідні заходи для забезпечення безпеки руху поїзда до місця призначення.

Раніше Гройсман повідомив про те, що відправка тіл загиблих в авіакатастрофі в Донецькій області очікується після 19.00 в понеділок. За його інформацією, вагони-рефрижератори з тілами загиблих будуть відправлені до Харкова, де вже знаходиться міжнародна група з 31 експерта з різних країн.

Літак "Боїнг-777" Malaysia Airlines, що слідував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), розбився 17 липня в Донецькій області. Загинули 298 осіб. СБУ відкрила кримінальне виробництво за статтею "теракт" КК України. Літак розбився на підконтрольній бойовикам території. Пошукові роботи велися під їх наглядом.

Обстежено 120 кв. км території. До пошукових робіт було залучено 810 чоловік - з них 355 фахівців з Державної служби з надзвичайних ситуацій, решта - волонтери з числа місцевого населення і навколишніх шахт і 35 одиниць техніки.

За даними Кабміну, станом на 12.00 21 липня на місці трагедії було знайдено й відповідним чином упаковані тіла 282 загиблих і 87 фрагментів тіл. 251 тіло і 66 фрагментів завантажені в рефрижератори (залізничні вагони), проте бойовики не випускають рефрижератори з Тореза, незважаючи на численні заклики з боку українського уряду, ОБСЄ, міжнародної спільноти.

Зараз ви читаєте новину «Поїзд зі загиблими в авіакатастрофі відправився з Тореза до Харкова - Гройсман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути