понеділок, 16 березня 2015 14:59

З'явились нові версії мотивів вбивства Нємцова

З'явились нові версії мотивів вбивства Нємцова

Правоохоронні органи скорегували звинувачення, пред'явлене затриманим у справі про вбивство опозиціонера Бориса Нємцова, повідомило "Інтерфаксу" джерело, близьке до розслідування.

Замість злочину з корисливих мотивів або за наймом у фабулі з'явився мотив політичної чи релігійної ненависті.

"Звинувачення фігурантам висунуто за статтею 105 частина 2 пункти "ж" і "л" Кримінального кодексу РФ: злочин, скоєний групою осіб за попередньою змовою або організованою групою з мотивів політичної, ідеологічної, расової, національної чи релігійної ненависті", - повідомив співрозмовник агентства .

Раніше в суді озвучували інше формулювання. Звинувачення було пред'явлено за пунктами "ж" і "з" вищезгаданої статті - "з корисливих мотивів або за наймом".

За його словами, слідство поки не має конкретних даних про замовника злочину. Раніше джерела "Інтерфаксу" повідомляли, що сліди замовника можуть вести за кордон.

Нагадаємо, опозиційний політик Борис Нємцов був вбитий кількома пострілами в спину на Великому Москворецькому мості в центрі Москви пізно ввечері 27 лютого.

Фігурантами справи про вбивство Нємцова стали п'ятеро людей: Заур Дадаєв, Анзор Губашев, Хамзат Бахаєв, Тамерлан Ескерханов і Шагіт Губашев. Виконавцем злочину слідство вважає колишнього заступника командира чеченського батальйону "Сєвєр" Дадаева. При оголошенні рішення про його арешт суддя заявила, що він дав свідчення, проте пізніше ЗМІ повідомили, що Дадаєв заперечує свою провину. Захист Дадаева вже оскаржив рішення про взяття його під варту.

Зараз ви читаєте новину «З'явились нові версії мотивів вбивства Нємцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути