пʼятниця, 17 липня 2015 18:30

Посольство Росії закидали паперовими літаками
13

Фото: Олександра Горчинська

Акція, присвячена роковинам катастрофи з малайзійським "Боїнгом-777" на Донбасі, пройшла під посольством Росії у Києві. Близько десятка людей принесли під установу паперові літаки та закидали ними територію посольства. На аркушах написали імена загиблих під час катастрофи. Списки двома мовами - англійською та українською.

"Я з Донбасу. Виїхала сюди із зони АТО. До акції долучилася спонтанно - йшла по вулиці, й побачила, що тут відбувається. Своє прізвище не хочу називати, бо ще маю родичів у зоні бойових дій. Глибоко обурена поведінкою Росії й тим, що гинуть люди", - каже жінка років 40 на вигляд. Представляється Оленою. Вдягнена у чорну футболку, на ній - зображення вежі розбитого Донецького аеропорту.

"Я кинув літачок. Для мене це все символізує нікчемність Росії й Путіна. Висловлюю свою незгоду з його діями, - говорить ще один учасник акції, Денис. Вдягнений у світлу футболку, на вигляд має років 30. Поряд стоять охоронці. Коментарів не дають.

До будівлі підходить лисий чоловік років 50 на вигляд у коричневій сорочці. На правій руці вибите татуювання "Путин вор!". На землю ставить табличку "Путин убийца". Розгортає плакат "Х*йло - на плаху!". Закидає на територію посольства кілька паперових літаків.

"Ну що, тепер ідемо до Голландського посольства класти квіти. Путіна вбивцю забираємо?", - каже він.

"Ні, лишаємо тут. Хай вони бачать", - відповідає жінка у синій футболці з тризубом.

У цей час, під посольством Нідерландів на столичному Подолі, проходить акція, присвячена роковинам трагедії.

Сьогодні дня держсекретар США Джон Керрі заявив, що "Боїнг" був збитий ракетою "земля-повітря" з території, підконтрольної терористам. Президент Петро Порошенко під час наради у місті Кривий Ріг на Дніпропетровщині також зазначив, що літак збили російські військові за допомогою установки "Бук". Нідерланди, в свою чергу, заявляють, що хочуть створення міжнародного трибуналу для судового розслідування і покарання винних у аварії.

17 липня 2014, малайзійський літак "Боїнг-777", що слідував за маршрутом "Амстердам - Куала-Лумпур", був збитий поблизу села Грабове на Донеччині. Загинули всі 298 людей на борту. 

Зараз ви читаєте новину «Посольство Росії закидали паперовими літаками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути