середа, 11 листопада 2009 16:05

Пошук золота зруйнував сто метрів Великої китайської стіни

Пошук золота зруйнував сто метрів Великої китайської стіни

Представники золотовидобувної компанії з міста Хух-Хото зруйнували ділянку Великої китайської стіни. Загальна протяжність пошкодженої частини стіни, розташованої на території автономного регіону Внутрішня Монголія, складає близько ста метрів.

За словами місцевого експерта з охорони культурної спадщини Вана Дашаня, споруді була нанесена непоправна шкода. Фахівець стверджує, що пам"ятник був частково зруйнований саме під час видобутку золота на прилеглих до Великої стіни ділянках. Йдеться про ту частину споруди, яка була побудована під час правління династії Цинь (221 рік до нашої ери - 207 рік до нашої ери).

Влада Внутрішньої Монголії вже неодноразово направляла золотошукачам з міста Хух-Хото повідомлення з вимогою припинити роботи в безпосередній близькості від Великої стіни, проте підприємство ніяк не відреагувало на ці розпорядження. В даний час поліція регіону веде розслідування інциденту.

Ван Дашань підкреслив, що за руйнування пам"ятника відповідальні не тільки золотошукачі, але також шахтарі та дорожні служби. Пошук та притягнення вандалів до відповідальності ускладнений через велику протяжність стіни, яка з часом руйнується через дію як природних чинників, так і техногенного і антропогенного втручання.

Згідно з китайським законодавством, винуватці псування Великої китайської стіни можуть бути оштрафовані на півмільйона юанів (більше 73 тисяч доларів) і поміщені під варту. Вандалам може загрожувати до десяти років позбавлення волі. У 2008 році п"ятеро шахтарів отримали тюремні терміни від одного року до трьох років за часткове руйнування ділянки стіни. Вони є єдиними жителями Китаю, яких вдалося затримати і посадити у в"язницю за псування найбільшого пам"ятника архітектури, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Пошук золота зруйнував сто метрів Великої китайської стіни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути