Ексклюзиви
вівторок, 24 листопада 2015 06:07

Пошкоджені опори ліній електропередач на Херсонщині сьогодні планують замінити

Пошкоджені опори ліній електропередач на Херсонщині сьогодні планують замінити
Facebook

Вранці 24 листопада розпочнуться роботи з відновлення пошкодженої ЛЕП у Херсонській області.

Про це повідомив т. в. о. директора ДП "НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук в ефірі одного із українських телеканалів, передає "Укрінформ".

"Заплановано розпочати відновлення однієї лінії від підстанції "Каховська" 330 кВ до підстанції "Титан" 220 кВ. Це лінія 220 кВ, яка була підірвана одночасно з лінією "Мелітополь-Джанкой" о 4:30 ранку в п'ятницю. Ми говоримо про відновлення здатності лінії, а не про відновлення енергетичного постачання. Поки ми здійснимо заміну опори і будемо чекати рішення, коли нам дозволять підняти дроти на анкерній опорі, і тільки після цього поставки можуть бути відновлені", - сказав Ковальчук.

Він зазначив, що основна частина електроенергії по цих лініях йде в Крим, решта - повертається на материкову Україну.

"Обов'язковою умовою для початку відновлення ліній є перерізання шлейфів дротів на анкерно-кутові опори найближчі до місця пошкодження. Після перерізання відбудеться відновлення, демонтуються залишки старої опори, буде поставлена нова і підняті всі дроти. Станом на зараз - це єдине рішення, на яке у нас є дозвіл на допуск робіт від активістів, які зараз блокують цей доступ", - уточнив Ковальчук.

Нагадаємо, в результаті підривів електричних опор в ніч на 20 листопада були виведені з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередач. Внаслідок цього окупований Крим залишився без світла.

Як відомо, активісти блокують роботу ремонтників. Учасники блокади окупованого Криму ставлять умовою допуску до ремонту ЛЕП перерізання проводів, якими електрика може надходити на півострів.

Зараз ви читаєте новину «Пошкоджені опори ліній електропередач на Херсонщині сьогодні планують замінити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути