субота, 22 серпня 2015 13:33

Порошенко: В Україні продовжаться призови і мобілізація

Порошенко: В Україні продовжаться призови і мобілізація
Петро Порошенко. Фото: news.meta.ua

В умовах війни Україна не може відмовитися від призову.

Про це сказав президент Петро Порошенко у ході робочої поїздки до Чугуєва Харківської області в суботу, наголосивши, що водночас підтримує створення професійної контрактної армії.

"Жодна з сучасних армій світу під час реальної війни не комплектувалася контрактниками на всі 100%. Ми, безумовно, будемо збільшувати контрактну складову у формуванні українського війська, і, перш за все, мова йде про ті підрозділи, які нестимуть службу в зонах підвищеного ризику, недалеко від кордону з Росією, там, де потрібні спеціальні знання... Але в найближчій перспективі призов і мобілізація буде збережені", - сказав він.

"Військова загроза зі сходу - це осяжна перспектива на десятиліття вперед, ця загроза не пройде найближчим часом і кожне нове покоління повинно мати армійський досвід. Тільки уявімо, що було б, якби в минулому році у нас не було б чоловіків з попереднім досвідом служби в армії. Адже тільки в шостій, і швидше за все, не останній, хвилі мобілізації повістки прийшли тим, хто раніше не служив або не вчився на військових кафедрах", - оповіді президент в ході робочої поїздки до Чугуєва Харківської області.

Також під час виступу Порошенко звернув увагу, що до Дня Незалежності збільшилась імовірність ескалації конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, сьогодні глава держави перебуває із візитом у Харківській області під час якої передасть 170 одиниць техніки особовому складу Збройних Сил України та іншим військовим формуванням.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко: В Україні продовжаться призови і мобілізація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути