Ексклюзиви
четвер, 04 вересня 2014 17:55

Помер відомий литовський актор Донатас Баніоніс

Помер відомий литовський актор Донатас Баніоніс
Фото: delfi.lt

На 91-му році життя помер відомий литовський актор і режисер, народний артист СРСР Донатас Баніоніс. Про це виданню DELFI повідомив його син Раймундас.

Актор помер у лікарні. Відомо, що останнім часом у Баніоніса були проблеми з серцем. "Два дні тому з ним стався інсульт", - сказав  Раймундас. У 2008 році померла дружина Баніоніса Онуте, після чого у нього почалися проблеми зі здоров'ям. Йому вшили серцевий стимулятор, потім він пройшов тривалий курс реабілітації.

Донатас Юозович Баніоніс народився в Каунасі в 1924 році, а в 1940-му приєднався до трупи режисера Юозаса Мільтініса, з якою перебрався в Паневежис. На сцені цього невеликого театру артист пропрацював 60 років. Серед його найбільш помітних ролей були Банко в "Макбеті", Тесман в "Гедде Габлер", Ломен в "Смерті комівояжера".

У кіно Баніоніс дебютував у 1959 році у фільмі "Адам хоче бути людиною", а популярність і першу Державну премію СРСР йому принесла роль у фільмі Вітаутаса Жалакявічюса "Ніхто не хотів помирати" (1966). У 1969-му він знявся у Сави Куліша в "Мертвому сезоні", в 1971-му у Григорія Козинцева в "Королі Лірі", у 1972-му у Андрія Тарковського в "Солярісі", в 1975-м у Михайла Швейцера в "Втечі містера Мак-Кінлі" (ще одна Державна премія).

Зараз ви читаєте новину «Помер відомий литовський актор Донатас Баніоніс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути