вівторок, 15 березня 2016 14:30

Полторак сказав, коли відбудеться демобілізація

Полторак сказав, коли відбудеться демобілізація
REUTERS

Планова демобілізація військовослужбовців з лав Збройних сил України відбудеться в кінці березня і в квітні, заявив міністр оборони України Степан Полторак.

"Планова демобілізація буде проходити відповідно до закону в кінці березня і в квітні поточного року. Ніяких передумов, які могли б зірвати звільнення особового складу, на даний час немає", - сказав Полторак на Яворівському полігоні у Львівській області у вівторок, пише "Інтерфакс Україна".

Відповідаючи на питання про можливість проведення 7-ої хвилі мобілізації, міністр оборони повідомив, що після прийняття ряду рішень щодо контрактної служби, в тому числі і збільшення грошової винагороди військовослужбовців, "за два місяці поточного року понад 9 тис. військовослужбовців перейшли на контрактну службу, і ця тенденція триває".

"Ми сподіваємося, щомісяця контракти підписуватимуть 5-7 тис. осіб", - зазначив він.

Полторак також висловив надію, що при потребі проведення мобілізації до військкоматів прийдуть добровольці, які також будуть прийняті на контрактну службу.

Нагадаємо, з початку року, за даними Генштабу, на контрактну службу зараховано 8,7 тис. осіб. 2015 року за місяць на контракт приходили в середньому по дві тисячі осіб. За лютий цього року їх кількість сягнула семи тисяч.

Зараз ви читаєте новину «Полторак сказав, коли відбудеться демобілізація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути