середа, 07 березня 2012 17:05

Польський кайтсерфер власноруч врятувався від 11 акул у Червоному морі

Польський кайтсерфер власноруч врятувався від 11 акул у Червоному морі

42-річний польський кайтсерфер з Гданська, Ян Лісевскі, який протягом двох днів дрейфував в Червоному морі, стверджує, що вижив, відбившись від цілої зграї акул. В цілому за час битви, яка тривало цілу ніч, на нього напало 11 хижаків, які розміром досягали шести метрів.

Лісевскі, в минулому році став першим кайтсерферов в світі, перетнувши Балтійське море; збирався перетнути й Червоне море, вирушивши з єгипетського міста Ель-Гуна в порт Дуба в Саудівській Аравії на своєму кайті. Серфер вже подолав дві третини своєї 200-кілометрового подорожі, коли раптово в море встановився повний штиль. Кайт поляка впав, і підняти його не вдалося, хоча спортсмен протягом двох годин не залишав надію.

Вітер все не повертався, але на морі піднялися хвилі. Напередодні наступаючої ночі Лісевскі вирішив надіслати сигнал SOS. Як розповів сам спортсмен в інтерв'ю телеканалу TVN24, повз нього пролітали рятувальні вертольоти, навіть пропливло риболовецьке судно, якому спортсмен сигналив ракетою. Проте допомога прийшла лише через 40 годин, коли береговій охороні Саудівської Аравії все ж таки вдалося знайти екстремала.

Перша ніч в очікуванні рятувальників, як розповів Лісевскі, пройшла досить спокійно. У другу ж ніч він підплив до рифу, де був атакований акулами. Як вважає сам чоловік, хижаків привернуло яскраве забарвлення кайта. "Я колов їх ножем навмання: в очі, ніс і зябра", - поділився Лісевскі з польським агентством PAP.

Як зауважив спортсмен, йому вдалося врятуватися завдяки енергетичним напоям, якими він заповнював відсутність питної води, двом шоколадним батончикам і ножа, який зазвичай він з собою не бере.

Зараз спортсмен знаходиться в лікарні у Дубі.

Зараз ви читаєте новину «Польський кайтсерфер власноруч врятувався від 11 акул у Червоному морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути