четвер, 07 липня 2016 17:07

Польща планує ускладнити працевлаштування іноземців

Польща планує ускладнити працевлаштування іноземців
www.ukrboard.com.ua

Запрошення на роботу в Польщу будуть видавати за новими правилами: роботодавцю доведеться заплатити за запрошення, а також вносити соціальне і медичне страхування, інформує "Експрес online".

Працевлаштування іноземців на підставі спрощеної процедури, відомої як оформлення за заявою роботодавця, спричиняє багато порушень, вважає Національна інспекція з праці. Ця процедура дозволяє громадянам шести країн, в тому числі Білорусі, України та Росії, працювати в Польщі протягом 6 місяців поспіль протягом року. Завдяки мінімуму формальностей і низької вартості цей вид запрошення дуже популярний як серед роботодавців, так і серед іноземців.

"Однак спрощена процедура провокує велику кількість зловживань, - каже головний інспектор з праці Роман Гедройц.- За 2015 рік на підставі 20 тисяч заяв, зареєстрованих в повітових інспекціях праці, було виявлено, що більше 30% іноземців не стали працювати у роботодавця, який звертався за заявою на роботу для них".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Припинив роботу центр допомоги українським заробітчанам у Варшаві

Великою проблемою є також фіктивні заяви на роботу.

"Національна інспекція з праці хоче гарантувати іноземцям хоча б мінімальний захист і пропонує ввести нові правила, - пояснює Роман Гедройц.- Ми пропонуємо нововведення для сезонної і короткочасної роботи іноземців, відповідно до якої вони зможуть працевлаштуватися виключно на підставі договору праці. Також запропоновані цивільно-юридичні угоди, на основі яких роботодавець буде платити соціальну і медичну страховку".

Міністерство сім'ї та праці поінформувало, що законодавча поправка найближчим часом надійде на розгляд уряду. Міністерство виступає проти безкоштовних заяв роботодавця на отримання дозволу на роботу для іноземця і пропонує замінити їх платними запрошеннями. Перевірка Національної інспекції з праці показала, що найбільшу групу незаконних працівників серед іноземців становлять громадяни України.

Незаконно працюють в Польщі також серби, білоруси і росіяни, а також громадяни КНДР. Інспектори з праці провели перевірку в 2 700 компаніях, де працевлаштовані близько 24 700 іноземців.

Зараз ви читаєте новину «Польща планує ускладнити працевлаштування іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути