Ексклюзиви
пʼятниця, 30 січня 2015 14:55

Польща готова продавати Україні зброю, чекає запиту від Києва

Польща готова продавати Україні зброю, чекає запиту від Києва
Гжегож Схетина. Фото:Gazeta Wyborcza

Польща готова продавати зброю Україні, але Київ повинен сам вирішити, чи є в його бюджеті на це гроші. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина, повідомляє Gazeta Wyborcza.

"Ми відкриті для цього. Це питання бізнесу", - сказав польський дипломат, додавши, що Україна має суверенне право купувати зброю в інших країн.

Також Схетина попросив не розглядати його слова, як початок процесу продажу зброї в Україну.

Учора віце-прем'єр і міністр оборони Польщі Томаш Симоняк заявив, що "немає ніяких перешкод" для продажу продукції польської оборонної промисловості України. У свою чергу український посол Андрій Дещиця в ефірі радіо RMF сказав, що в України вистачає власної зброї.

"Якщо чесно, у нас є своя зброя, але, думаю, що про питання закупівлі озброєння повинні говорити люди, які розбираються в цьому. Це експерти з міністерства оборони. Такі консультації тривають", - розповів український дипломат.

При цьому він додав, що Росія почала війну. І Україна сьогодні захищає не тільки себе, але і всю Європу. Тому їй потрібна, насамперед, політична і дипломатична підтримка.

Вчора також польський генерал запропонував передати Україні танки. Про це в ефірі радіо Zet сказав колишній командувач сухопутних військ Польщі генерал Вальдемар Скріпчак. За його словами, у Польщі є зайві танки, які можна передати Україні.

Раніше повідомлялося, що Польща і Франція готові надати Україні новітнє озброєння. Про це в ефірі телеканалу заявив генерал армії України Микола Маломуж. Крім того, Литва передала українській армії елементи озброєння, про які просила українська сторона.

Зараз ви читаєте новину «Польща готова продавати Україні зброю, чекає запиту від Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути