пʼятниця, 16 січня 2015 22:19

Половина офіцерського складу у штабах - це колишні кадебісти,– боєць батальйону "Волинь"

Половина офіцерського складу у штабах - це колишні кадебісти,– боєць батальйону "Волинь"
Фото: Микола Марченко

Проблеми у зоні АТО були та є перш за все через саботаж збоку пропутніських сил. Вони ще й зараз сидять в українських штабах. Про це розповідає доброволець батальйону "Волинь" Микола Устименко. Він приїхав у Миргород на Полтавщині в короткотермінову відпустку.

"Ще у "Десні" проходив навчання. Одного разу поверталися із полігону. Всі виморені. Я кулеметник. Один кулемет доводилося тягти вагою 54 кілограми по піску. Прийшли на базу. Вмикаємо канал "1+1" і , а з нього диктор розказує, що по російському каналу передали, що у "Десні" готують головорізів для волинських людоїдів. Ми ще не знали куди попадемо, але якийсь зрадник уже сповістив, що із "Десни" хлопців відправлять до батальйону "Волинь",– пояснює Устименко.

Відносно бойових дій нашої армії інформаторів для Кремля зараз стало менше. Частково відсіялися, бо щось все таки наші спецслужби працювали.

"Чому російські інформатори у наших штабах і досі сидять? Любий офіцер, котрий починав службу у лавах радянської армії, був комуністом. Це люди, котрі підпорядковувалася КДБ. Там половина із них взагалі були кадебістами. Й частина з них і до сих пір на службі у Кремля. Їхні діти повивчалися, безплатну освіту получили, їм і пільги Україна дала, і інше забезпечення. То ж і склалася така ситуація. Ми їх 23 роки годували, а вони нам тепер віддячують", – пояснює.

Говорить, щоб виправити таку ситуацію, то поки що недостатньо для цього політичної волі керівництва держави, бо люстрації як такої немає і по сьогоднішній день.

Зараз ви читаєте новину «Половина офіцерського складу у штабах - це колишні кадебісти,– боєць батальйону "Волинь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути