четвер, 21 лютого 2013 17:30

Майже половина українців мають шкідливі звички

Майже половина українців мають шкідливі звички
Фото: ukr.obozrevatel.com

48% українців визнають, що мають шкідливі звички. 46% вважають, що у них немає шкідливих звичок. Решта вагається. Про це на прес-конференції заявив директор групи компаній Research & Branding Group Євген Копатько, передає Gazeta.ua.

За словами соціолога, частіше за все українці визнають за собою звичку курити (30%), використовувати слова-паразити як „ну", „типу" (17%), нецензурно висловлюватися (14%) і довго й часто розмовляти по телефону (14%). 7% визнають, що зловживають алкоголем, 4% постійно запізнюються. 3% назвали інші шкідливі звичкі, 4% вагаються з відповіддю.

„Я не вважаю багато з перерахованого поганою звичкою. Уявіть, що деяким жінкам раптом заборонити говорити по телефону. Ви що хочете її ввести у депресію? Тоді телефон потрібно замінити особистою комунікацією", - прокоментував дослідження Копатько.

На його думку, значно гірше, коли політики говорять словами, які не мають сенсу. Бо ці люди впливають на суспільну думку. Головне говорити по суті.

„Звичайно культура мовленя у нас стрімко втрачається. А причина – повсякденна реальність. Десь відбулася серйозна моральна деформація. Як на мене, справжні шкідливі звички люди не зазначають. Часто дурість є найбільшою шкідливою звичкою. І з нею неможливо боротися. Неприйнятним для мене є те, коли людина вважає свою точку зору єдиною правильною. Монополія на правду – це патологічно шкідливо", - підкреслив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Майже половина українців мають шкідливі звички». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути