середа, 14 грудня 2011 18:35

Італієць відкрив кінотеатр на дві особи в своєму автомобілі

Флорентієць створив найменший кінотеатр у світі - це машина, на якій він їздить по Європі та показує фільми.

Незвичайний кінотеатр розрахований всього на пару місць, оскільки більше людей не поміститься в Alfa Romeo Berlina 1974 року випуску.

Ідея належить флорентійському режисерові Франческо Адзіні, який на своєму автомобілі проїхав вже 120 тисяч км по Італії та Європі. У міні-кінотеатрі побували більше 8 000 глядачів. "Якщо глядачі не йдуть у кіно, то кіно йде до глядачів", - ось лейтмотив проекту Адзіні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3% українців не відвідують кінотеатри через українську мову

Режисер розповідає, що народилась ця ідея в 2006 році, коли Франческо з другом на Alfa Romeo Berlina їхав на кіноконкурс. Мова зайшла про блакитну мрію Адзіні - придбати кінотеатр і показувати там свої короткометражні фільми.

"Я не міг дозволити собі придбати кінотеатр, але в мене був мій автомобіль", - каже Франческо. У 1970-і рр. ця модель була дуже популярною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У кінотеатрі дітей розсаджують на вібруючі чупа-чупси

З 2006 року поїздки на спеціальному автомобілі-кінотеатрі не припинялись. Кілька років по тому стартував проект з показу повнометражних фільмів. Для цієї мети режисер придбав Ford Transit 1981 року випуску. У салоні на шкіряних сидіннях, покритих тканиною з леопардовим малюнком, можуть розміститися шість глядачів. Публіка може вибрати з 70 фільмів, причому глядачам пропонується ціле кіно-меню, що складається із закуски, першого і другої страв та кіно-десерту, пише Corriere della Sera.

Зараз ви читаєте новину «Італієць відкрив кінотеатр на дві особи в своєму автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути