середа, 01 грудня 2010 09:58

Планета Тихе кидається у Землю "сніжками" - астрономи

Планета Тихе кидається у Землю "сніжками" - астрономи

Учені стверджують, що десята планета Сонячної системи, швидше за все, існує. Саме вона закидає нас "космічними сніжками".

Вчені з університету Луїзіани (США) вирахували, що на далеких рубежах Сонячної системи має існувати якийсь темний гігант. Згідно з розрахунками, цей об'єкт розташовується за хмарою Оорта.

Планета, якій вже дали ім'я Тихе, як мінімум в 1,4 рази більше, ніж Юпітер. Від нас її відділяє приблизно два світлових роки. І саме через її гравітацію до нас залітає приблизно 20% всіх крижаних комет, частина з яких цілком може загрожувати Землі.

Було встановлено, що якесь масивне космічне тіло далі хмари Оорта періодично "витягується" і запускає в Сонячну систему окремі крижані брили з діаметром ядра до двох кілометрів. Довгий час астрономи вважали, що це "компаньйон Сонця", що утворює з ним подвійну систему - невелику тьмяну зірку, можливо, червоний або коричневий карлик, пише CNews.

Розібратися, з чим конкретно астрономи мають справу, дуже важко. Об'єкт не видно в телескопи. Востаннє він пролетів на порівняно невеликій відстані від Сонця десь 30 млн років тому. Теоретичній зірці вчені дали ім'я Немезіда.

Зараз ви читаєте новину «Планета Тихе кидається у Землю "сніжками" - астрономи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути