неділя, 14 вересня 2014 20:11

Письменник-педіатр віддав гонорар 8-місячній сироті загиблого в АТО солдата
7

Фото: Юлія Ліпіч

Сьогодні, 14 вересня, на 21-му Форумі видавців у Львові київський письменник Микола Хомич передав 6 тисяч гривень львів'янці Олені Пасевич, вдові загиблого 16 серпня під Луганськом Івана Пасевича.

Ці гроші він отримав від продажу книги з трьох оповідань "Ніч русалки". Аби привернути увагу відвідувачів форуму, одна з волонтерок одягнула костюм русалки. Ціна книжки – 30 грн.

"Хочу привернути увагу інших митців до цієї акції, аби на Миколі Хомичу це не зупинилося, - каже волонтер Раїса Реус. – На родину Пасевич вийшла через знайомих у соціальній мережі "Фейсбук". Вони – зі Львова. Вдова залишилася з двома дітьми. Молодшій донечці – всього вісім місяців. Куди підуть гроші, контролювати не будемо. Думаємо, що пані Олена ними правильно розпорядиться".

Олена Пасевич розповідає, що чоловік був солдатом 80-ої аеромобільної бригади. Загинув, коли рятував трьох побратимів. Нещодавно вони повернулися до Львоаа.

"Це не вперше віддаю гонорар на потреби людей. Два роки тому гонорар подарував онкологічному відділенню львівської лікарні для дітей, хворих на лейкоз. Я сам – лікар-педіатр, усе, що стосується дітей, безпосередньо відноситься до мене, - каже автор книги "Ніч русалки" Микола Хомич.

За три дні на форумі продали 200 примірників книги.

Зараз ви читаєте новину «Письменник-педіатр віддав гонорар 8-місячній сироті загиблого в АТО солдата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути