вівторок, 08 грудня 2009 13:50

Під Києвом побудують могильник ядерних відходів?

Під Києвом побудують могильник ядерних відходів?

Народні депутати планують на наступному тижні розглянути законопроект про будівництво сховища ядерних відходів на території Київської області.

Про це заявила голова Партії Зелених України Тетяна Кондратюк.

"17 грудня народні депутати скажуть своє слово - бути чи не бути ядерному могильнику в Україні. Шанси прийняття законопроекту за основу, як і нумерації законопроекту, 50 на 50", - зазначила Т.Кондратюк.

За її словами, партійці неодноразово зверталися до спікера парламенту і народних депутатів з проханням встати на захист екологічних прав українських громадян і відмовитися від розгляду законопроекту "Про розміщення, проектування і будівництво централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива реакторів типу ВВЕР вітчизняних атомних електростанцій".

"На думку ініціаторів законопроекту, густозаселена Київська область краще підходить для відходів ядерного палива, ніж їхня утилізація у Росії, куди до цього вивозили радіоактивні відходи української АЕС. Сховище планують розмістити між селами Стара Красниця, Буряківка, Чистогаловка і Стечанка Київської області. Основний аргумент, який наводять у свій захист ініціатори законопроекту, - це економія коштів. Але економія не може здійснюватися ціною майбутніх поколінь", - зазначила Т.Кондратюк.

Вона також закликала народних депутатів не голосувати за цей законопроект: "Україні досить Чорнобильського горя, за яке ще довго будуть розплачуватися здоров"ям наші діти. Чи можемо ми дозволити собі ще одну таку небезпеку? Напередодні світлого релігійного свята, Дня Святого Миколая, Партія Зелених України закликає парламентаріїв відмовитися від такого страшного подарунку українцям".

За матеріалом ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Під Києвом побудують могильник ядерних відходів?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути