пʼятниця, 01 серпня 2014 10:13

"Першу приватну броварню" перевірило СБУ

Служба безпеки України завершила перевірку одного з найвідоміших українських виробників пива ТОВ ТВК "Перша приватна броварня" та видала рішення щодо непричетності компанії до фінансування сепаратистської і терористичної діяльності на Сході України.

"Повідомляємо, що на даний час інформація, яка б засвідчила факти причетності компанії до протиправної діяльності на шкоду національнім інтересам і безпеці України, в органах державної безпеки відсутня", – йдеться у документі.

"Такий прецедент щодо проведення перевірки СБУ з власної ініціативи компанії – це цивілізоване та правове рішення, до якого ми вдалися, аби спростувати звинувачення у фінансуванні сепаратистів. Безумовно, іншого результату не могло і бути", – зазначає юрист компанії "Перша приватна броварня" Юлія Свистович.

Нагадаємо, що 11 липня компанія подала заяву до Служби безпеки України з проханням здійснити перевірку власної діяльності через заздалегідь сплановану замовну акцію у Львові та Києві, спрямовану на дискредитацію іміджу "Першої приватної броварні": у громадському транспорті та на вулицях міст масово поширювались листівки з недостовірною інформацією та відповідними безґрунтовними звинуваченнями.

Компанія також звернулася з відповідними позовами до Генеральної Прокуратури та Прокуратури Львівської області щодо початку розслідування кримінального правопорушення та притягнення винних до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Інформація про компанію

"Перша приватна броварня" була створена в 2004 році родиною Андрія Миколайовича Мацоли і залишалася виключно сімейним бізнесом до січня 2012 року.

У 2012 році відбулося злиття компанії з ПБК "Радомишль", який належав міжнародній групі OASIS CIS, що спеціалізується на виробництві пива та безалкогольних напоїв у 6 країнах. 30% акцій OASIS CIS належать Європейському Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) i німецькому пивному концерну Oettinger. Контрольним пакетом OASIS CIS володіють 4 керуючих партнера компанії – громадяни США, Ізраїлю, Великобританії та Росії.

"Перша приватна броварня" сьогодні здійснює управління 2-ма пивзаводами – у Львові та в Радомишлі сумарною потужністю 2 млн гл пива в рік. Найбільшим акціонером компанії та її СЕО є український бізнесмен Андрій Мацола, другий за величиною пакет належить ЄБРР. Решта акцій розподілені між концерном Oettinger і керуючими партнерами групи OASIS.

 
Зараз ви читаєте новину «"Першу приватну броварню" перевірило СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути