середа, 24 липня 2013 23:27

Перший в історії Чорногорії парад секс-меншин закінчився сутичками

У Чорногорії відбувся перший в історії гей-парад. Він закінчився через півгодини після початку, так як багато хто сприйняв вороже акцію секс-меншин.

Мирно провести акцію біля ЛГБТ-спільноти міста Будва не вийшло: чорногорці були налаштовані агресивно, кидалися в людей камінням і яйцями. Поліцейські затримали близько 20 осіб, повідомляє ИТАР-ТАСС. Гей-парад проходив за підтримки уряду. До речі, серед потерпілих виявилися помічники міністра з прав людини та прав меншин Сабахудін Деліч і Бланка Радошевіч-Марович.

Автор: Фото: Reuters
 

"Убивай геїв!" - так скандували більше сотні радикально налаштованих людей, переважно, футбольних фанатів. Почалися бійки, в геїв полетіло каміння, пляшки, яйця, але поліцейські захищали учасників параду. По маршруту руху активістів були розбиті вітрини в деяких кафе, кілька людей отримали поранення. Як повідомили представники МВС, в якийсь момент ситуація стала настільки небезпечною, що співробітникам правоохоронних органів довелося евакуювати учасників параду, прикриваючись димовою завісою.

Все ж гей-активістам вдалося виступити, передає AP. Однак промови заглушалися образами, які противники ЛГБТ вигукували з відстані. Всього в акції брало участь приблизно 120 осіб, серед яких були і представники уряду країни, опозиції та правозахисних організацій. Для захисту представників меншин було виставлено майже в чотири рази більше поліцейських - близько 400 осіб. Чорногорія - досить консервативна країна. Згідно з даними опитувань громадської думки, більшість чорногорців виступає проти проведення гей-парадів.

Зараз ви читаєте новину «Перший в історії Чорногорії парад секс-меншин закінчився сутичками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути