пʼятниця, 06 жовтня 2023 13:03

Перші заморозки й сніг: українців попередили про різку зміну погоди

Перші заморозки й сніг: українців попередили про різку зміну погоди
Температура повітря 7 жовтня становитиме +14...18°С. Фото: pixabay.com

Найближчі вихідні будуть неоднорідними та синоптично строкатими. У суботу, 7 жовтня, північну частину країни, а також Волинь, Рівненщину та Харківщину черкне атмосферний фронт. Збільшиться хмарність, а місцями пройдуть невеликі дощі.

На решті території України побуде суха повітряна маса, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook. Вітер у суботу очікується сильний і буде рвучким.

"Бережіть голову та будьте уважніші до артеріального тиску і судин. Може бути всяке із самопочуттям - не варто лякатися, але слід прислухатися. У ніч на понеділок ймовірні заморозки! Найхолодніше буде в Карпатах, де 8 жовтня передбачається мокрий сніг! Якщо щось поробити чи погуляти - все ж комфортніше в суботу, а в неділю краще бути вдома. Осінь стає впевненішою, ми любимо її теплі, сонячні прояви, а вона любить усіх своїх дітей: і непосидючий вітер, і вредні заморозки, і дощі-плакси, і чудове бабине літо", - написала.

Температура повітря 7 жовтня становитиме +14...18°С, на півдні буде ще +18...23°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найвища гора Європи почала швидко втрачати висоту

У неділю, 8 жовтня, холодний, інший, атмосферний фронт проходитиме Україну із північного заходу на південний схід, зачепить протягом доби всі регіони. Тому в неділю йтиме дощ, часом навіть сильний. Південно-західний вітер переходитиме на північно-західний, зі штормовими поривами.

Температура повітря в тилу фронту відчутно знизиться і становитиме вдень +9...14°С. На півдні ще затримається тепліша на кілька градусів погода.

У Києві завтра, в суботу, очікується хмарна погода з локальним невеликим дощем, сильний південно-західний вітер та +17°С.

У неділю, 8 жовтня, в столиці помірний, навіть сильний дощ передбачається вночі та вранці. Вдень опади стихатимуть і припинятимуться. Знову буде сильний вітер. Похолоднішає до +12...13°С.

Жовтень в Україні буде помірно теплим і з невеликою кількістю опадів. На початку місяця температура дещо знизиться, а у другій декаді стане ще холодніше. У третій декаді другого місяця осені температура трохи підвищиться та збільшиться ймовірність опадів.

Зараз ви читаєте новину «Перші заморозки й сніг: українців попередили про різку зміну погоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути