середа, 11 травня 2016 16:12

Перевізник вимагав 16 тисяч гривень за доставку тіла бійця

Перевізник вимагав 16 тисяч гривень за доставку тіла бійця
фото:Фейсбук

10 травня у селі Богданівка Знам'янського району на Кіровоградщині поховали бійця Андрія Литвина. Він помер 5 травня у госпіталі в Ірпені. За транспортування його тіла родичам довелося заплатити 15, 5 тис грн.

Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук написала депутат Знам'янської міської ради Наталія Тишкевич.

"Сьогодні ховали бійця АТО, який помер в Ірпіні. Коли місцеві перевізники повідомили телефоном згорьованій матері, що можуть доправити тіло її сина з Ірпіня до села Богданівка на Кіровоградщині за 4, 5 тисячі гривень, вона погодилася. Проте в день похорону рідним покійного повідомили, що вони мають заплатити на 11 тисяч більше. Чоловіки пояснили: "Тариф у нас простий: 12 гривень за кілометр. Додайте до цієї суми ще ритуальні послуги: вартість труни і оформлення документів", написала вона.

"Таких грошей в незаможній родині не було, тож довелося терміново збирати кошти. Допомогла сільська рада та місцевий фермер", - додала Наталія Тишкевич.

Андрій Литвин пішов воювати на фронт добровольцем у серпні 2014 року.

"Андрій записався добровольцем одразу після оголошення мобілізації. Коли дзвонив, завжди казав: "Все добре. У нас спокійно. Тільки 200-ті відвозять і відвозять". Не раз просила його повернутися додому, та він і слухати не хотів. Казав: "Мушу воювати. Не хочу, що у нас було таке безчинство, як на окупованій території". На початку травня йому різко стало зле. Лікарі діагностували у нього пахову грижу. З передової доправили в ірпінський госпіталь. Лікарі видалили йому грижу. Андрій ішов на поправку, але у день виписки він раптово помер. У медичному висновку написали, що смерть наступила через задавнену хворобу серця", - поділилася вдова Литвина Наталія.

Зараз ви читаєте новину «Перевізник вимагав 16 тисяч гривень за доставку тіла бійця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути