вівторок, 19 серпня 2014 13:26

Перетинати кордон мобілізованим можна, якщо вони не злочинці - прикордонник

Перетинати кордон мобілізованим можна, якщо вони не злочинці - прикордонник
Фото: micto.cz

Західна прикордонна служба України спростовує чутки про те, що чоловіків призовного віку та мобілізованих до армії, не випускають за кордон.

"Інформація, що прикордонники не випускають громадян України, які підлягають мобілізації, - не більше, як чергова інформаційна війна. Хочу спростувати ці чутки. Жодних додаткових завдань, відносно мобілізованих громадян України у прикордонній службі не має. Прикордонники виконують доручення правохоронних органів. Не пропустити громадянина України за кордон можемо лише, коли проти нього порушена кримінальна справа. Якщо ж людина молодого мобілізаційного віку, але такої справи проти неї не порушено, може спокійно виїздити за межі України. Правоохоронні органи передають нам інформацію про людей, які мають проблеми з законом. Вона зберігається у нашій базі даних. При перевірці документів таких людей, в нас одразу появляється інформація про них. Відмовляємо у виїзді", - каже Володимир Шеремет.

Наразі у прикордонної служби не було жодного випадку спроби перетнути кордону мобілізованого, проти якого порушена кримінальна справа. Не підтверджують у службі і масово виїзду за межі держави чоловіків, які могли б бути призваними до армії.
Західний кордон України пролягає з чотирма країнами Європейського союзу - це Польща, Угорщина, Словаччина і Румунія. Зараз прикордонниками ввели в план не пропуску громадян Балкан, в основному тих хто виїздить з Сербії та Республіки Білорусі. З початку березня на території Західного кордону не пропустили 177 громадян Російської Федерації.

"Нещодавно через кордон Яготин намагався проникнути чоловік з американським громадянством. Він викликав підозру. Його затримали, коли перевірили його речі, виявили у нього військову форму, історію Росії, книжки про Путіна. Чоловік був явним прихильником терористів на Сході. Йому було відмовлено у перетині кордону. Люди, які підтримують терористів, будь яким чином намагаються проникнути в Україну, навіть з боку країн Євросоюзу", - додає Шеремет.

Основна причина, чому українські прикордонники відмовляють у в'їзді на територію держави - це не достовірна інформація стосовно мети поїздки в Україну. А ще коли охочі перетнути кордон, не мають достатнього фінансового підтвердження. На території нашої країни іноземець повинен мати з собою не менше 5 тисяч гривень для проживання.

Зараз ви читаєте новину «Перетинати кордон мобілізованим можна, якщо вони не злочинці - прикордонник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути