понеділок, 30 липня 2012 15:12

Перед виборами в Запоріжжі зростуть комунальні платежі?

Під виглядом "реформи" ЖКГ Запоріжжя міська влада переводить розрахунки по комунальних платежах "в тінь". Це робиться шляхом знищення підприємства "Запоріжзвязоксервіс", яке надає послуги населеннюпо комунальних розрахунках, та створення на його місці КП "Основание", з яким місцеві ЗМІ пов'язують є кримінального авторитет Євгена Анісімова.

Про це йдеться у заяві керівництва "Запоріжзвязоксервіс", оприлюдненій у Києві, повідомляє видання From-ua.

"За 17 років роботи "Запоріжзв'язоксервіс" створив систему абсолютого прозорих розрахунків з обслуговування населення. Нами були створені фахові бази даних та комп'ютеризувані усі пункти розрахунку, завдяки чому систему комунальних платежів стали максимально зручною для населення та виключала "тіньові схеми", - говорить голова правління "Запоріжзв'язоксервіс" Юрій Комісаров.

Більше того, Комісаров наголошує, що на відміну від банків, "Запоріжзв'язоксервіс" сплачує податки в бюджет, - тоді як банки відчисляють свої відсотки, але не платять в бюджет міста.

Руйнування нинішньої системи платежів, йдеться у заяві, та створення "нових схем" на основі КП "Основание" є прямою корупцією, оскільки, відбувається без оприлюдення попередніх розрахунків, які би довели, що нова система підвищить надходження до бюджету та не призведе підвищення цін на комунальні послуги для населення. А, по-друге, саме КП "Основание" напряму повязана з корпуцією, - що у грудні 2011 року це підприємство уже було оштрафоване за результатами перевірки контрольно-ревізійного управління України. Тоді в КП знашли порушень на 40,042 млн. бюджетних гривень, серед яких і нецільове використання 139,97 тис. грн , і заниження вартості активів на суму 39,793 млн. грн, і завищення вартості підрядних рабіт на загальну суму 108,4 тис. грн, які просто були вкрадені.

Тим часом, за повідомленням місцевих ЗМІ, перерозподіл ринку комунальних платежів проводиться під приводом збору коштів на передвиборчу кампанію влади на регіональному рівні. Причому, йдеться у ЗМІ, очолює цей процес мер Запоріжжя, Олескандр Сін, який обирався на керівництво міста від БЮТ, але потім перейшов на бік Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Перед виборами в Запоріжжі зростуть комунальні платежі?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути