Ексклюзиви
пʼятниця, 26 липня 2013 13:43

Патріарх Філарет та митрополит Володимир обійнялися: "Ми більше не ворогуємо"

Глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет вірить в об'єднання Київського і Московського патріархатів української православної церкви. Сьогодні на відкритті виставки "Великого І величне" Філарет і Володимир обійнялися, вітаючи один одного, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

В інтерв'ю журналістам Філарет зазначив, що той факт, що в заходах з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі - України приймають учасники різних патріархатів, свідчить про об'єднання християнських церков.

"Ми віримо і переконані, що буде об'єднання київського та московського патріархатів в одну помісну православну церкву. Підстави для цього вже є, ми вже не ворогуємо. Ці поцілунки, які були, пройде час і ми так будемо вітати один одного, служити за одним престолом і належати до однієї української церкви ", - сказав він.

На уточнююче запитання, коли це може відбутися, Філарет сказав: "Бог знає. Ми знаємо, що буде, а коли - Бог знає".

Нагадаємо, День хрещення Київської Русі - України відзначається щорічно 28 липня. Цього року виповнюється 1025-річчя хрещення. У зв'язку з цим до Києва запрошені президенти кількох держав. Відомо, що в столицю України на святкування хрещення приїдуть дев'ять патріархів.

Зараз ви читаєте новину «Патріарх Філарет та митрополит Володимир обійнялися: "Ми більше не ворогуємо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

482

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути