четвер, 21 березня 2013 12:43

Папа Франциск попросив замінити його трон на звичайне крісло

Папа Франциск попросив замінити його трон на звичайне крісло
Новий Папа вражає своєю скромністю та простотою. Фото: fakty.ictv.ua

Папа римський Франциск прийшов до висновку, що його резиденція у Ватикані занадто простора, і попросив скоротити кількість відведених для нього кімнат, пише в четвер італійська газета "Стампа".

У ході огляду резиденції понтифік вигукнув: "Тут достатньо місця для 300 людей". У підсумку він попросив, щоб його житло було якомога простішим і не таким великим. Крім того, Франциска не влаштував трон, встановлений у Клементинській залі у Ватикані: понтифік розпорядився замінити його на звичайне крісло. Газета зазначає, що такі нововведення ілюструють прагнення папи римського спростити своє життя, щоб бути ближче до віруючих.

"Можу запевнити вас, що це зовсім не PR, – сказав Блаженніший Святослав, голова УГКЦ, характеризуючи поведінку Папи Франциска для американської інформаційної агенції CNS. - Папа показує себе таким, яким він є насправді як людина, пастир, священик, єпископ та батько. Вміння бути собою та надзвичайна простота – риси, які найбільше характеризують нового Папу."

Саме "простота та вміння бути собою", на переконання Глави УГКЦ, будуть шляхом нової євангелізації в часи понтифікату Папи Франциска.

Зараз ви читаєте новину «Папа Франциск попросив замінити його трон на звичайне крісло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути