середа, 30 грудня 2009 10:56

Пандемія "свинячого" грипу ще не закінчилася - ВООЗ

Пандемія "свинячого" грипу ще не закінчилася - ВООЗ

Пандемія грипу A/H1/N1 загрожуватиме людству ще до 2011 року, попередила генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров"я (ВООЗ) Маргарет Чен. Вона також додала, що вірус може мутувати, передає Tvn24.

"Занадто рано говорити про те, що ми дійшли до кінця світової пандемії грипу", - сказала Чен. Вона підкреслила, що експерти в галузі охорони здоров"я повинні стежити за цією пандемією протягом найближчих 6-12 місяців, адже вірус може мутувати і стати ще більш небезпечним.

За словами Чен те, що "пандемія розвивається настільки помірно, без сумніву є найкращою новиною десятиріччя в галузі охорони здоров"я ".

Голова ВООЗ вкотре нагадала, що ця хвороба смертельно небезпечна, і вже зафіксовано більше 12 тисяч лабораторно підтверджених випадків смерті від неї, головним чином серед вагітних жінок, дітей і людей з хронічними захворюваннями.

"Ці цифри занижені і не відповідають дійсності" - повідомила Маргарет Чен. Вона також додала, що на приборкання пандемії може знадобитися не менше двох років.

За словами Чен в більшості західних країн друга хвиля хвороби вже позаду, але все більше і більше випадків спостерігається в Індії та Єгипті.

Цікавим є те, що сама голова ВООЗ Маргарет Чен досі не прищеплена проти "свинячого" грипу. Вона запевнила, що незабаром обов"язково зробить це.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Пандемія "свинячого" грипу ще не закінчилася - ВООЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути