середа, 12 грудня 2012 02:26

Основним підприємством-забруднювачем Дніпропетровська є Придніпровська ТЕС

Основним підприємством-забруднювачем Дніпропетровська є Придніпровська ТЕС
ФОТО: news.volyninfo.com

Основним підприємством-забруднювачем Дніпропетровська є Придніпровська ТЕС ВАТ "Дніпроенерго" , її викиди в атмосферу за 9 місяців склали 64,7 тис. тонн. Про це пише ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Як повідомив на прес-конференції у вівторок заступник начальника управління охорони навколишнього природного середовища Дніпропетровської міської ради Микола Переметчик, серед підприємств - забруднювачів "Євраз-ДМЗ ім. Петровського" викиди якого склали 5,7 тис. тонн і ВАТ "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод" -3,1 тис. тонн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські хімзаводи отруюють прикордонні райони Росії

Разом з тим він повідомив, що за останні 5 років забруднення навколишнього середовища Дніпропетровська знижено на 70%. Не дивлячись на це, за даними Держкомстату Дніпропетровськ займає 9 місце за забрудненням навколишнього середовища. Дніпропетровська область знаходиться на 2 місці, після Донецької області.

У поточному році в місті почала роботу перша автоматизована станція екологічного моніторингу. У 2013 році в місті планується роботи ще 2 подібних станцій.

"Такий пост дозволяє миттєво визначати підприємства-забруднювачі. Автоматична станція дозволяє цілодобово вимірювати концентрації забруднюючих речовин в атмосферному повітрі. Періодичність контролю 1 хвилина, обробка даних кожні 10-30 хв. Всі дані обробляються в інформаційному центрі, після чого відображаються в режимі он-лайн на сайті www.ecodnepr.org.ua <http://www.ecodnepr.org.ua/> . Вартість автоматизованої станція становить близько 500 тис. грн", - зауважив Н. Переметчик.

За його словами в Дніпропетровську реалізуються дві програми, спрямовані на покращення екологічної ситуації - це "Комплексна програма охорони навколишнього середовища Дніпропетровська на 2011-2015 роки" і "Програма зменшення забруднення атмосферного повітря основними підприємствами-забруднювачами міста Дніпропетровська на 2008-2015 роки", в рамках якої передбачає зменшення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря за рахунок модернізації підприємств.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінприроди займеться заводами-забруднювачами Запоріжжя

Реалізація програми здійснюється за рахунок самих підприємств, які беруть участь у програмі: Придніпровська ТЕС ВАТ "Дніпроенерго"; ПАТ "Євраз-ДМЗ ім. Петровського"; КХВ ПАТ "Євраз-ДМЗ ім. Петровського", ВАТ "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод", ТОВ "Укрсплав", ВАТ "Дніпрошина", ЗАТ "Іста центр"; ДП "ДРП" АСК "Укррічфлот", ВАТ "Завод "Дніпропрес". Всього в місті 131 промислове підприємство.

Зараз ви читаєте новину «Основним підприємством-забруднювачем Дніпропетровська є Придніпровська ТЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути