четвер, 30 жовтня 2014 09:45

Осколок міни пробив бронежилет та пошкодив хребет десантнику Віктору Легкодуху

22-річний командир першого взводу першої роти 25-ї десантної бригади Віктор Легкодух із важкими травмами зараз знаходиться у одеському військовому госпіталі. У хлопця й досі у хребті осколок від міни, пошкоджений спинний мозок. Родина збирає гроші на складну операцію, яку мають робити в Ізраїлі. Повідомляє "112.ua".

 

Віктор навчався в Академії сухопутних військ у Львові, на факультеті аеромобільних військ та військової розвідки. В зоні проведення АТО перебував з початку загострення конфлікту - з першого березня. Завданням бригади було звільнення населених пунктів від бойовиків. 16 серпня хлопець разом з побратимами потрапив під мінометний обстріл біля села Жданівка, поблизу Донецька. В результаті обстрілу Віктор отримав важкі поранення.

За висновками лікарів у нього мінно-вибухова травма, вогнепально-осколкове проникаюче сліпе поранення лівого плеча та лівої половини грудної клітини, пошкодження лівої легені, грудного відділу хребта та спинного мозку. У хлопця численні переломи лівої лопатки, третього і четвертого ребер зліва по лінії лопатки. Крім того, в хребті Віктора залишився осколок.

Через травму хребта Віктор не може піднятися. Лікарі кажуть, що він зможе знову ходити. Для цього потрібне складне хірургічне втручання, яке можуть зробити ізраїльські лікарі. Але родина не має таких коштів - тільки транспортування бійця літаком коштуватиме близько 200 тисяч гривень. Сім'я дуже хоче поставити хлопця на ноги.

Реквізити для допомоги:

картка Приватбанку: №4149 4978 1343 0768 (на ім'я Людмили Легкодух, матері хлопця).

Зараз ви читаєте новину «Осколок міни пробив бронежилет та пошкодив хребет десантнику Віктору Легкодуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути