четвер, 04 березня 2010 12:06

Організатори World Press Photo позбавили премії українського фотокора

Організатори World Press Photo позбавили премії українського фотокора

Організатори щорічного фотоконкурсу World Press Photo вирішили дискваліфікувати через порушення правил змагання українського фотокореспондента Степана Рудика, який раніше став лауреатом премії за 2010 рік, йде мова в повідомленні цієї некомерційної організації.

Рудик в лютому 2010 року зайняв третє місце на конкурсі за серію чорно-білих знімків про спортивні вуличні бої в Києві в номінації "спортивне фото". Роботи були зроблені на околиці української столиці, де зустрілися футбольні вболівальники і пішли стінка на стінку.

"Після отримання його фотографій у форматі RAW стало зрозуміло, що деякі елементи на знімках були видалені, хоча згідно правилам зображення міняти не можна", - йде мова в повідомленні, розміщеному на сайті World Press Photo.

Організатори вважають, що таким чином український фотокореспондент порушив правила змагання.

"Отже, у журі World Press Photo немає іншого виходу, як дискваліфікувати Рудика", - йде мова в документі.

Дискваліфікація учасника означає, що його нагороду відкличуть, а знімки видалять з сайту. Роботи Рудика також не потраплять в каталог World Press Photo і не з"являться на виставках конкурсу.

World Press Photo існує під заступництвом принца Королівства Нідерланди з 1955 року. Для привертання уваги громадськості до фотожурналістики World Press Photo щорічно проводить в Амстердамі однойменний конкурс, що став за час свого існування наймасштабнішим і найпрестижнішим серед фотожурналістів всього світу.

Премії присуджуються в 11 категоріях, серед яких "повсякденне життя", "природа", "портрети". Ключова номінація конкурсу - "фотографія року", повідомляють РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Організатори World Press Photo позбавили премії українського фотокора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути