середа, 24 березня 2010 12:39

Організатори "Євробачення" вже нарахували НТКУ 200 тисяч штрафу

Організатори "Євробачення" вже нарахували НТКУ 200 тисяч штрафу

Перший національний канал України заплатить Європейському мовному союзу 200 тисяч гривень штрафу за вчасно не представлену пісню.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіли працівники Першого каналу, які відмовилися називатися

"На країну, яка вчасно не представляє пісню на конкурс, накладають штраф у вигляді 30% від членського внеску, який вона заплатила, - пояснили на Першому каналі. - За участь і трансляцію "Євробачення" Україна заплатила 75 тисяч швейцарських франків. 30 % від цієї суми складає 22,5 тисяч франків. Це 170 тисяч гривень. Штраф зростатиме з кожним днем, поки український учасник не подасть свою пісню. На сьогоднішній день це вже 200 тисяч гривень".

Україну за сім років участі в "Євробаченні" оштрафували вперше.

"Для України організатори "Євробачення" пішли на поблажки. Вони дозволили НТКУ заплатити штраф після проведення конкурсу у травні", - зазначили на Першому національному.

Україна не надала конкурсну пісню на "Євробачення-2010" у встановлені терміни, бо співачка Alyosha, яка перемогла у фіналі національного відбору, була звинувачена у плагіаті. Це порушує правила "Євробачення".

"Європейці врахували бездоганну ділову репутацію НТКУ. Пішли на зустріч тільки через те, що Україна успішно провела "Євробачення-2005" і "Дитяче Євробачення-2009". Представника з іншої країни за подібні скандали могли б взагалі дискваліфікувати", - підкреслили в НТКУ.

"Не знаю, де братимуть ці гроші, - заявив в коментарі Gazeta.ua віце-президент Першого національного Роман Недзельський. - Бюджет НТКУ – 73 мільйони гривень на рік. Цієї суми вистачає тільки на зарплати працівникам. Решту ми повинні отримувати від реклами".

"Розраховували отримати гроші за глядацьке СМС-голосування в Національному відборі. Але з невідомих причин голосуванням займався "Новий канал", - додав він.

За словами Недзельського, НТКУ має на це "виключне право, бо він – офіційний партнер конкурсу – офіційний партнер Європейської мовної спілки.

"Одне СМС коштувало 3 грн. Нам не надали відомостей про те, скільки людей проголосувало і куди перерахували ці гроші", - зазначив віце-президент Першого національного.

Зараз ви читаєте новину «Організатори "Євробачення" вже нарахували НТКУ 200 тисяч штрафу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути