понеділок, 09 травня 2016 23:33

Опубліковано другу частину розслідування офшорних "панамських архівів"

Опубліковано другу частину розслідування офшорних "панамських архівів"
Фото: news.softpedia.com

Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) опублікував другу частину розслідування про "Панамський архів" – документи юридичної фірми Mossack Fonseca.

Перша частина розслідування була опублікована 3 квітня. В документах ішлося про причетність світових лідерів і знаменитостей до схем відмивання грошей та уникнення податків.

У базі присутня інформація про 195 офшорних компаній, створених 165 громадянами України. У свою чергу, більше 2 тис. громадян Росії створили 7,3 тис. офшорних компаній. Всього у списку – понад 360 тис. імен і компаній, включаючи дані про 100 тис. компаній, які були оприлюднені в 2013 році.

В базі вказані назви компаній, імена їх засновників, а також юридична адреса. Даних про те, чи помічені ці компанії у протизаконній діяльності, не наводиться.

Згідно з даними газети The Guardian, у розслідуванні брали участь журналісти з більш ніж 80 країн. Проект дістав загальну назву "Панамський архів" (Panama papers), оскільки розслідування засновані на документах про офшорні схеми маловідомої фірми з Панами Mossack Fonseca.

Це безпрецедентний витік даних про офшори: у зв'язках з Mossack Fonseca помічені більше 100 політиків і відомих людей – від українського лідера Петра Порошенка і друзів президента Росії Володимира Путіна до футболіста Ліонеля Мессі і сина колишнього Генсека ООН Кофі Аннана.

Як повідомлялося раніше, 9 травня у мережі з'явиться база даних "панамського архіву".

Зараз ви читаєте новину «Опубліковано другу частину розслідування офшорних "панамських архівів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути