понеділок, 22 серпня 2016 17:17

"Опоблок" вимагає скасувати підвищення тарифів

"Опоблок" вимагає скасувати підвищення тарифів

Заяви влади про можливий секвестр бюджету свідчать про те, що раніше влада публікувала недостовірні дані про перевиконання бюджету і про відновлення економіки. Про це йдеться в заяві партії "Опозиційний блок", яка опубліковано на офіційному сайті політсили.

"Секвестр бюджету можливий тільки в тому випадку, якщо план по доходах недовиконаний на 15%. Це означає, що "діра" в бюджеті становить понад 50 млрд гривень, і очікуваний транш МВФ, навіть якщо він буде отриманий, повністю піде в бюджет, цю "дірку" не закриє. Секвестр - це подальше зниження і без того низьких соціальних стандартів. Саме до цього влада зараз готує населення.

Влада зобов'язана припинити прикривати свої економічні провали війною і відсутністю грошей МВФ. Бюджет 2016 вже зараз є самим антисоціальним за всі 25 років незалежної України. Рівень зарплат і пенсій не відповідає інфляції, скорочені або скасовані більшість пільг для найбільш незахищених громадян, держава відмовилася фінансувати значну частину установ освіти та культури. В таких умовах пропонований секвестр бюджету буде злочином проти країни та її громадян.

Тим більше не може бути приводом для секвестру неотримання чергового траншу МВФ.

"Опозиційний блок" ще в січні зареєстрував в парламенті реальний варіант бюджету 2016 року, підготовлений на основі експертних висновків. У ньому переконливо показано, що бюджет може бути виконаний і перевиконаний без кредиту МВФ.
Найпарадоксальніше те, що за обіцянку траншу МВФ українці вже заплатили високу ціну у вигляді підвищених податків і непідйомних тарифів на житлово-комунальні послуги.

Оскільки грошей від МВФ немає вже рік і найближчим часом не передбачається, МИ ВИМАГАЄМО від влади скасувати всі підвищення тарифів і знизити податки, щоб дати країні розвиватися.

"Опозиційний блок" вимагає від влади відмовитися від будь-яких планів щодо скорочення бюджету. Не можна перекладати свої проблеми на плечі людей. Якщо влада не може виконувати свої обов'язки перед громадянами, вона повинна піти. Країною повинні керувати професіонали, які здатні забезпечити людям гідне життя" - йдеться в заяві партії

Зараз ви читаєте новину «"Опоблок" вимагає скасувати підвищення тарифів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути