субота, 20 вересня 2014 06:20

Олігархи нас використовують як гарматне м'ясо, а Росія як полігон — учасник АТО

Олігархи нас використовують як гарматне м'ясо, а Росія як полігон — учасник АТО
Фото: gazeta.ua

Росія використала територію Донбасу як полігон для відстрілу старих боєприпасів й випробовування нової зброї. Натомість вітчизняні олігархи скористались нагодою позбутись тут активної частини суспільства України.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив один з українських офіцерів 11-го батальйону "Київська Русь", який дислокується в районі Дебальцевого.

Учасник АТО зазначив, що переважна більшість військових та мирних мешканців постраждала від обстрілу реактивними системами залпового вогню - "Градів", "Ураганів", "Смерчів" та мінометного вогню.

"Близькі бої із застосуванням автоматів і кулеметів не були такими частими у цій війні, як обстріли з "Градів" та мінометів на великі відстані. Відповідно, переважно люди гинули саме від вогню останніх", - уточнив військовий.

За його словами, Збройні сили Росії посилено використовували на східних теренах України ще радянські запаси боєприпасів, аби звільнити місце для більш новітньої зброї.

"Донбас став полігоном для відстрілу Росією старої зброї. Звісно, випробовували вони на нас й новітнє озброєння", - додав український офіцер.

Разом з тим, на його думку, АТО у нинішньому форматі не має сенсу, оскільки українські сили не ведуть жодних наступальних операцій. Так само, як і оборонні позиції ЗСУ, за словами військового, не є досконалими.

"Ми тут як гарматне м'ясо для олігархів. Така думка у багатьох бійців. Найкращих представників України кинули на передову без чіткої стратегії та надійного захисту", - заявив офіцер.

Зараз ви читаєте новину «Олігархи нас використовують як гарматне м'ясо, а Росія як полігон — учасник АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути