Ексклюзиви
пʼятниця, 28 лютого 2014 15:38

Ольга Богомолець оголосила про створення спільноти медиків і Братства Майдану

Ольга Богомолець оголосила про створення спільноти медиків і Братства Майдану
Фото: lb.ua

Якби люди Донбасу, Слобожанщини та Криму знали, за що стоїть Майдан, на ньому стояла б уся Україна. Про це сьогодні розповіла журналістам головний лікар Майдану Ольга Богомолець.

"Майдан - це не зміна одних політиків на інших. Одних кримінальних схем ми майже позбулися, і хоча б не стоїмо тепер у бронежилетах.Якби кримчани, люди на Слобожанщині та на Донбасі знали, за що стоїмо, стояли б разом з нами. А палючі шини на Майдані були тому, що люди просто не мали іншої можливості захиститися. Вони оточували себе напруженням, щоб просто відлякати ворога.

До жителів східних і південних регіонів України Ольга Богомолець звернулася російською.

"Для меня основная цель пребывания на Майдане — то, что люди Украины поднялись с колен и перестали быть рабами. Чтобы шахтеры и другие рабочие перестали быть источником заработка для бандитов. Чтобы Крым стал европейской здравницей, куда будут ехать туристы со всего мира. Чтобы на Слобожанщине не отжимали бизнес. Ведь на Майдане - не радикалы и не екстримисты. Это люди, которые просто хотят лучшего будущего своей стране".

За словами Богомолець, медслужба Майдану продовжує стояти далі.

"Медикаменти вивозять на склади, до них буде постійний доступ. Ліки, які несли люди, передадуть в ті лікарні, де вони треба в першу чергу. Медична служба зараз забезпечена усім, ліків вдосталь. Разом з військовими психологами священники надають постраждалим психологічну допомогу.

Ольга Богомолець також повідомила про те, що створять Братство медиків і тих, хто допомагав на Майдані постраждалим.

"До нього мають увійти всі ті, хто працював там волонтерами, лікарями, медсестрами, прибиральницями. Прошу надіслати інформацію зі своїми даними на адресу [email protected]. Ми не повинні загубитися. Також ми хочемо створити Братство Майдану. Будемо спілкуватися і допомагати один одному. Багато прізвищ Героїв ми не знаємо, проте маємо триматися разом".

Зараз ви читаєте новину «Ольга Богомолець оголосила про створення спільноти медиків і Братства Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути