вівторок, 13 грудня 2011 15:24

Олесь Бузина закликає не привчати журналістів до проституції

Олесь Бузина закликає не привчати журналістів до проституції

Редакція газети "Сегодня" заявила про передстрайковий стан. Основною причиною стала політика генерального директора Олени Громницької, яку не визнає колектив газети.

За словами головного редактора Ігора Гужви, нове керівництво намагається запровадити цензуру та примушує писати джинсу й публікувати її без приміток "реклама".

"Ми завжди писали ту інформацію, яку вважали за потрібне. Рекламна служба не диктувала нам умови роботи. Просто, коли звикаєш працювати за певними нормами, то потім вже не хочеться переходити на щось інше. Ми не хочемо повертатись в інформаційне середньовіччя", - коментує Ігор Гужва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти газети "Сегодня" скаржаться на цензуру та корупцію

Свою незгоду працювати за новими стандартами журналісти висловили для власника видання - Рината Ахметова. На разі компанією СКМ ведеться розслідування щодо роботи головного редактора "Сегодня". На період розслідування Ігоря Гужву усунули зі своєї посади.

Протест підтримав колектив газети та регіональні осередки видання. Зокрема, Томачинська Олена з одеського філіалу буде подавати скаргу до прокуратури та суду на нове керівництво газети через звільнення з роботи. "Третього жовтня ми опублікували опозиційну статтю про мера Одеси Олексія Костусєва. Після цієї публікації у відділі кадрів мені сказали писати заяву на звільнення", - коментує журналістка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди Тимошенко побили фотокора "Сегодня" через "швидку" з логотипами БЮТ

Підтримав Ігора Гужву Олесь Бузина, який зазначив: "На мене тут ніколи не було тиску ззовні. Якщо я писав власні колонки і робив помилки в прогнозах, то це були мої помилки. Не можна привчати журналістів до проституції".

Колектив створив протесну організацію - "Чесне слово". Її засновники стверджують, що незабаром з'явиться сайт, на якому інші ЗМІ також зможуть розповідати про факти порушення свободи слова чи тиску в їхніх виданнях.

Зараз ви читаєте новину «Олесь Бузина закликає не привчати журналістів до проституції ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути