четвер, 27 червня 2013 19:55

"Олені, виходьте!" - мисливці пікетували Тернопільську облраду
11

Фото: Фото: Наталія ЛАЗУКА

Під стінами Тернопільської облради 27 червня зібралися мисливці. Кажуть, вони стали заручниками політики. Термін користування угіддями спливає 22 липня. Сесія обласної ради не працює, щоб розглянути документи.

"Під загрозою робота єгерської служби, зривається відкриття мисливського сезону. Зачепили за живе. Далі нікуди", - каже голова Тернопільської районної організації Українського товариства мисливців і рибалок 72-річний В'ячеслав Веселяк.

У товаристві 8 тис мисливців і рибалок. До облради прийшли понад 300. За 90 років діяльності - пікетують вперше.

"Думаю, що нас почують, - каже снайпер, майстер спорту з польової стрільби 63-річний Едуард Пашинський. – Бо 80 відсотків прокурорів, суддів і депутатів – теж мисливці. Але для них полювання вільне, вони можуть і в Карпати поїхати. Ми ж зі своїми пенсіями не можемо собі дозволити такого. Вже два місяці як документи готові, а сесія не збирається. Все владу не можуть поділити".

На пікет прийшли з плакатами. Дехто із собаками.

"Олігархи вже наклали лапу на угіддя і землі, які за нами закріплені. Якщо нічого не вирішиться, ми не зупинимося. Можливо, поїдемо до Києва", - переконаний 65-річний Остап Кулеба, тримає на повідку західно-сибірську лайку.

Засідання сесії обласної ради планують на 2 липня. Для прийняття рішення має бути 61 депутатський голос.

Хтось із пікетувальників вигукує: "Олені, виходьте!".

"Це лише попередження, - говорить єгер Гусятинського району Дмитро Голик, 67 років. - Ми не політики, але якщо зараз до нас не вийдуть, то 2 липня нас буде більше і собак багато візьмемо".

"Сюди прийшли найсвідоміші хлопці. Це єдина масова громадська організація, яка дотримується Конституції, сплачуємо податки, - вважає тернополянин Володимир Кравчук, 65 років. - Депутати повинні розуміти, що ми їх виборці. Якщо сесія не відбудеться, захищатимемо права у суді.

Мисливці та рибалки користуються угіддями в області на 800 тис га. Членські внески – 250 грн на рік. Сезон полювання розпочинається 17 серпня.

Через годину до мисливців виходить депутат обласної ради Степан Барна, 33 роки.

В обласній раді нікого нема, – каже. – Усі чогось бояться вийти.

Телефонує по мобільному.

Олюню, що там? – говорить у слухавку. – Вийде хтось? Ніхто не хоче? Вони що, повар'ювали (з'їхали з глузду — ред.) чи що? Люди хочуть передати колективне звернення.

Завершує розмову.

Бояться, – каже Барна. – Всі думають, що ви з рушницями прийшли.

Голова мисливського колективу "афганець" 52-річний Роман Храпцьо, Святослав Заклекта і Степан Барна зайшли у приміщення обласної ради. Заяву мисливців прийняли.

Зараз ви читаєте новину «"Олені, виходьте!" - мисливці пікетували Тернопільську облраду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути