середа, 31 серпня 2011 22:54

Оголосили десятку найкращих міст Землі
6

Фото: Фото: wikipedia.org

The Economist Intelligence Unit назвав найкращі на Землі міста для життя. В трійку кращих потрапили Мельбурн, Відень та Ванкувер.

Загалом рейтинг охоплює 140 міст світу. Основними критеріями, які використовувались для оцінки умов проживання в містах, були стабільність (конфлікти та злочинність), охорона здоров'я (доступність державної та приватної медицини), культура та довкілля, освіта, а також інфраструктура.

Найкращим для життя містом, отримавши 97,5 балів, став Мельбурн. Охорона здоров'я, освіта та інфраструктура австралійського міста були оцінені в максимум балів.

Другу та третю сходинку посіли Відень (97,4) та Ванкувер (97,3) відповідно.

До десятки найкращих також ввійшли Торонто (97,2), Калгарі (Канада) (96,6), Сідней (96,1) та Гельсінкі (96). Париж зайняв 16-те місце на дві сходинки випередивши Токіо. А Лондон опинився аж на 53-му місці.

Найгірші умови для життя людей виявилися в столиці Зімбабве Хараре (38,2), де стабільність та охорона здоров'я, судячи з оцінки в 20,8 стоять далеко від світових стандартів.

Зараз ви читаєте новину «Оголосили десятку найкращих міст Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути