субота, 26 січня 2013 13:21

Оголені "феменки" подали сигнал "SOS" у Давосі
17

Фото: Фото: Reuters

Активістки жіночого руху "FEMEN" від імені всіх жінок планети подали сигнал "SOS" "давоським змовникам". Прорвавшись максимально близько до основного павільйону Давоського економічного форуму, дівчата активували червоні сигнальні димові шашки.

Як повідомляє прес-служба "FEMEN", протест "Бідні, тому що жінки" присвячений одній із заявлених тем "Давосу-2013" - "Жінка і економіка".

"Жіночий рух "FEMEN" виступає проти фальшивої риторики "господарів світу", вони давно визначили місце жінки в глобальній економіці. Це місце дармової робочої сили, одухотвореного засобу виробництва надприбутків, безсловесної покірної тварі та секс-рабині. Обговорюючи долю жінок під чорну ікру з шампанським, делегати воліють замовчувати про те, що в 21 столітті жінки залишаються найбільш численним, але при цьому найбіднішим, безправним і неосвіченим прошарком цього світу. Нещасна та пригнічена вона піддається всім найвишуканішим формам насильства від політичного та економічного до релігійного і сексуального. Розстріл талібами юної пакистанської активістки, тюремне ув'язнення "Pussy Riot", епідемія групових згвалтувань в Індії та Тунісі, вбивство курдських активісток в Парижі, розширення зон впливу шаріату та інші менш відомі варварства були зустрінуті світовою елітою з глибокою байдужістю, а деякі замовники цих злочинів є почесними гостями форуму "Давос-2013", - йдеться в повідомленні.

"FEMEN" вимагає від зажерливих мільярдерів та їх політичних холопів припинити публічно імітувати стурбованість долями жінок і чесно визнати, що наші злидні і страждання є запорукою й умовою вашого процвітання. "FEMEN" закликає до рішучих кроків щодо реального перерозподілу влади, капіталів і доходів між чоловіком і жінкою! В іншому випадку - або ви, або ми!", - підкреслили в прес-службі руху.

Зараз ви читаєте новину «Оголені "феменки" подали сигнал "SOS" у Давосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути