пʼятниця, 19 березня 2010 09:42

Одеські попи виявили у школі секту сайєнтологів

Одеські попи виявили у школі секту сайєнтологів

В Одесі священики виявили в одній зі шкіл секту сайєнтології. Про це повідомила прес-служба Одеської єпархії Української Православної церкви Московського патріархату, пише ІА "Репортер".

У повідомленні відмічено, що така секта почала діяти в школі N80 під виглядом програми з боротьби із наркоманією "Нарконон". Дітям викладають відповідне віровчення і готують до прийняття ідей цієї "надзвичайно небезпечної тоталітарної секти".

За словами представників єпархії, сектанти вдаються до прямої і неприкритої брехні: прямо ніде не повідомляється, що це Церква сайєнтології, а на дисках відмічено, що ця інформація "нерелігійна і некомерційна". У запропонованих дітям відеоматеріалах йдеться не стільки про шкоду наркоманії, скільки про шкоду "реактивного розуму" і "зашлакованності" організму - шкідливих наслідків наркоманії, від яких найкраще рятує програма "Нарконон".

Як підкреслено в повідомленні, під виглядом матеріалів про позитивну організацію, що допомагає населенню позбавитися від наркоманії, проводять рекламні матеріали про небезпечну секту. "Нарконон" однозначно є підрозділом Церкви сайєнтології, а публічна ретрансляція матеріалів секти є не що інше, як її реклама", заявила єпархія.

Зараз ви читаєте новину «Одеські попи виявили у школі секту сайєнтологів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути