середа, 31 липня 2013 02:54

Обвинувачення попросило суд пом'якшити вирок Сильвіо Берлусконі

Обвинувачення попросило суд пом'якшити вирок Сильвіо Берлусконі
Фото: euronews.com

Верховний суд Італії у вівторок, 30 липня, розпочав розгляд апеляції адвокатів екс-прем'єра країни Сільвіо Берлусконі на вирок у справі про податкові махінації. Про це повідомляє Reuters.

У ході засідання державний обвинувач попросив суд скоротити заборона на заміщення Берлусконі державних посад з п'яти до трьох років. У той же час, прокурор зажадав залишити в силі покарання у вигляді одного року в'язниці.

У середу, 31 липня, відбудеться ще одне засідання суду, в ході якого будуть заслухані доводи адвокатів захисту. Підсумкове рішення Верховний суд оголосить наступного дня, 1 серпня.

Вирок Берлусконі у справі про фінансові махінації був винесений судом першої інстанції в жовтні 2012 року. Суд визнав доведеною провину політика в тому, що очолюючи компанію Mediaset, яка займалася купівлею прав на показ американських фільмів в Італії, він завищував їх вартість з метою відходу від податків.

Берлусконі був засуджений до чотирьох років в'язниці, проте через амністію термін був скорочений до одного року. Крім цього політику заборонили займати державні посади на п'ятирічний термін. У травні 2013 року апеляційний суд залишив вирок в силі.

У 2013 році Берлусконі отримав тюремні терміни ще у двох кримінальних справах. У березні його засудили до року в'язниці за незаконне прослуховування політичних опонентів, а в червні - до семи років позбавлення волі за сексуальний зв'язок з неповнолітньою танцівницею.

Адвокати Берлусконі регулярно подають апеляції на всі судові рішення, у зв'язку з чим політик досі залишається на волі. Сам він заперечує всі звинувачення, вважаючи їх підступами політичних опонентів.

Зараз ви читаєте новину «Обвинувачення попросило суд пом'якшити вирок Сильвіо Берлусконі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути