неділя, 30 червня 2013 06:15

Обама не відвідає Манделу в лікарні, але зустрінеться з членами його сім'ї

Обама не відвідає Манделу в лікарні, але зустрінеться з  членами його сім'ї
Фото: bagnet.org

Президент США Барак Обама в ході свого візиту в ПАР, всупереч очікуванням, не відвідає Нельсона Манделу в лікарні, де перший чорношкірий президент ПАР знаходиться в критичному стані вже четвертий тиждень. Як повідомило сьогодні агентство САПА з посиланням на офіційних осіб у делегації глави Білого дому, Обама і його дружина Мішель зустрінуться з членами сім'ї 94-річного героя боротьби з апартеїдом.

"Президент і перша леді проведуть приватну зустріч з членами сім'ї Мандели, щоб передати їм свої думки і молитви в цей важкий час. За побажанням сім'ї, щоб не порушувати спокій і комфорт Нельсона Мандели, вони не будуть відвідувати лікарню", - заявив представник Білого дому .

Програмою тижневого турне Барака Обами по Африканському континенту спочатку не було передбачено відвідування Нельсона Мандели.

Барак Обама вважає Нельсона Манделу "праведником" і "героєм в очах всього світу".

"Якщо він покине наш світ, думаю, всі ми будемо просто знати, що його спадщина буде жити у віках", - сказав американський лідер на спільній прес-конференції в Дакарі з президентом Сенегалу Макі Салем.

Сьогодні рівно три тижні з моменту госпіталізації Мандели. Лауреат Нобелівської премії миру був доставлений до лікарні з черговим загостренням легеневої інфекції у "важкому, але стабільному стані".

Через кілька днів після госпіталізації з'явилися повідомлення, що йому стало краще. Проте в минулу неділю було оголошено, що стан Нельсона Мандели став критичним.

Зараз ви читаєте новину «Обама не відвідає Манделу в лікарні, але зустрінеться з членами його сім'ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути